No easy way out – eli kumpi vie, Bute vai Froch?


Lauantaina Englannissa otellaan todellinen huippuottelu, kun ylemmän keskisarjan supertähdet, voittamaton IBF-liiton mestari Lucian Bute, ja kivikova Nottinghamin kasvatti Carl ”The Cobra” Froch, iskevät yhteen 12-eräisessä kamppailussa. Boxing.fi:n puuhamiehet pohtivat kukin tahollaan, minkälaisen käsikirjoituksen tämä ottelu tulee saamaan. Johan vanha suomalainen sanontakin kuuluu, että totuus tulee lapsen ja boxing.fi:n suusta. Tässä toinen toistaan asiantuntevammat (?) veikkaukset kaiken kansan nähtäväksi:

Miika Forrström:
Melkoiseen hornankattilaan Bute on itseään laittamassa, mutta niin miehen pitääkin. Tässä vaiheessa ei enää kotikehässä saavutettu ”vakuuttava” voitto jostain keskinkertaisuudesta nosta miehen osakkeita nyrkkeily-yleisön silmissä. Carl Froch puolestaan tulee suoraan tappiosta sarjan ykkösnimelle kohtaamaan sarjan kakkosnimen. Tässä ottelussa on joka tapauksessa kaksi voittajaa, vaikka nyrkkeily-yleisö yleensä lyökin lyötyä rajulla kädellä.

Alku saattaa olla Frochille vaikea, sillä Bute on häntä nopeampi, mutta yleensä Froch on parhaimmillaan loppuerissä ja Butella taas on historiaa loppuerissä hyytymisestä. Joten mitä pidemmälle ottelu menee, niin sitä paremmin Frochin pitäisi pärjätä. Uskon Frochin kokemuksen isoista otteluista ja kotiyleisön tuen tuoman äärimmäisen henkisen tahtotilan tuovan The Cobralle niukahkon pistevoiton hienossa ottelussa. Loppuerien keskeytysvoittokin Frochille on mahdollinen.

Tuukka Koistinen:
Odotan klassikko-ottelua. Frochin viimeiset 7 vastustajaa ovat kaikki olleet maailman huippuja ja hänellä on enemmän kokemusta isoista otteluista. Täytyy tosin muistaa, että Nottinghamin kobra tulee tähän otteluun suoraan tappiosta ilman valmistavaa tune-up – ottelua.

Bute on näistä kahdesta taitavampi, mutta häviää ennakkoasetelmissa hieman kokemuksessa kovista otteluista sekä kotiyleisön tuen puutteesta.

Nyrkkeily on siitä hieno laji, että yleensä taitavampi voittaa. Uskon, että tulemme näkemään erittäin tasaisen väännön, jossa Froch pääsee horjuttamaan ja rikkomaan Buten rytmiä kovalla painostuksella. Tämä aiheuttanee ottelun alkupuolella harmaita hiuksia Butelle, mutta ottelun edetessä romanialainen Kanadan kultapoika kuitenkin sopeutunee tähän ja alkaa voittamaan tilanteita taitavilla hyvin ajoitetuilla vastaiskuilla. Frochin on pakko viedä ottelu ”kadulle”, Butea ei outboxata.

Allekirjoittaneen virallinen veikkaus: Bute niukasti pisteillä!

p.s. Uhkapelurina pelaisin kaikki ylikertoimelliset tasurit!

Ville Niemonen:
Tästä ei ottelu enää paljoakaan herkullisemmaksi voi muuttua! Nämä ovat mielestäni lauantain lopputuloksen kannalta olennaisimmat pointit:
– Bute on otellut koko ammattilaisuransa kotikehässä. Nyt hän on ensimmäistä vieraskehässä (sanan varsinaisessa merkityksessä), mutta samalla on vastassa muutenkin koko uran etukäteen vaikein vastustaja. Miten Bute reagoi tähän?
– Librado Andraden kivileuan ja väsymättömän paineen alla Bute oli kirjaimellisesti sekuntien päässä täydellisestä katastrofista. Frochin iskunkestävyys ja taistelutahto ovat jo nyt lähes legendaarisia elementtejä. Kun Cobra kaivaa vähintäänkin kerrostalon kokoisen sydämensä esiin, kokeeko Bute samanlaisen romahduksen? Se, jos joku, on nimittäin varmaa, että Froch ei tyydy glenjohnsonmaisesti hiihtämään ”kiltisti” Buten perässä 12 erää, eli Buten taistelutahdosta otetaan nyt mittaa kovemmin, kuin koskaan aikaisemmin.
– Frochilla on jo nyt aivan äärimmäisen kova ura takanaan ja ikääkin tulee tänä vuonna mittariin 35 vuotta. Jonain päivänä ei vaan enää irtoa vanhaan malliin. Onko se päivä jo lauantaina?
Kaikki edellä mainitut huomioon ottaen (lisättynä vielä Frochin kotiedulla) veikkaan, että Cobra aloittaa totutun hitaasti, eikä kahden-kolmen ensimmäisen erän aikana tunnu saavan juonen päästä kiinni millään. Bute hallitsee kehätapahtumia jopa helponlaisesti, mutta jossakin viidennen erän paikkeilla Froch saa säädettyä tähtäimet kohdilleen, ja se tietääkin lopun alkua kanadanromanialaiselle. Muutaman erän Bute vielä pyristelee mukana, mutta lopputulos on kuitenkin väistämätön: Froch keskeytyksellä kahdeksannessa erässä.

Janne Romppainen:
Buten viime aikojen saldo on ollut erittäin vakuuttava: viime kerralla shutout Glen Johnsonia vastaan ja sitä ennen kuusi perättäistä tyrmäystä kovan tason vastustajista. Romanialaislähtöinen Bute on tyylikäs, nopea ja kova. Toisaalta muistissa pyörii edelleen hänen hiuksenhieno voittonsa Librado Andradesta miesten ensimmäisessä kohtaamisessa: sulaako Buten nyrkkeily, kun Carl Frochin kaltainen peräänantamaton soturi lyö löylyä? Myös Nottinghamin fanaattinen kotiyleisö on britin tukena, eikä Froch ole koskaan suostunut häviämään helposti, vaikka hänen vastustajalistansa kuuluu viime vuosien kovimpiin. Veikkaan Buten niukkaa pistevoittoa uljaan taistelun jälkeen.

Lopputulos:
Bute – Froch 2 – 2