Nuoret nyrkkeilevät viikonloppuna Suomen mestaruuksista Vantaalla

Maskipakko koskee myös kulma-avustajia, Kuva: Päivi Ahola

Nyrkkeilyn A- ja B-nuorten vuoden 2020 Suomen mestaruudet ratkotaan 31.10. – 1.11.2020 Vantaan Tikkurilassa. Vallitsevan koronatilanteen ja siitä johtuvien rajoitusten takia, joudutaan kisatapahtuma järjestämään poikkeusjärjestelyin. Kisaisäntä Ylä-Tikkurilan Kipinä panostaa turvamääräysten noudattamiseen erityisen suurella tarkkuudella. Vantaan kaupunki on hyväksynyt kisojen tartuntatautisuunnitelman.

Trio Sport Center Tikkurilan Urheilutalolla otellaan ensi viikonloppuna  A- ja B-nuorten Suomen mestaruuksista. Kisajärjestelyt ovat vaatineet järjestävältä seuralta, Ylä-Tikkurilan Kipinältä kaksin verroin enemmän töitä aiempiin kisajärjestelyihin verrattuna. Tapahtuma noudattaa Olympiakomitean ja kamppailulajiliittojen antamia koronaohjeistuksia kirjaimellisesti. Kisojen aikana noudatettavien määräysten lisäksi seura on kiinnittänyt erityistä huomiota mahdollisten altistumisten seuraamiseen ja jälkitiedottamiseen. Kisajärjestäjiltä edellytetään pelastus- ja turvallisuussuunnitelmien lisäksi hyväksyttyä tartuntatautisuunnitelmaa. Nämä Vantaan kaupunki on hyväksynyt kisatsemppien kera.

– Kisapaikalla on maskipakko käytännössä koko ajan ja joka paikassa, tiivistää kilpailujohtaja Petri Kananen järjestelyiden tiukkuutta. ”Me järjestäjinä tarjoamme tuomareiden ja toimitsijoiden kasvomaskit sekä käsineet, osallistuvat seurat hoitavat omat turvavälineet itse. Katsomoon ei ole asiaa ilman maskia ja jos oma on unohtunut kotiin, meillä on kyllä myydä maskeja katsojille”.

Maskipakko koskee tuomareiden ja toimitsijoiden lisäksi ottelijoiden avustajia, joilla tulee olla käytössä myös käsineet. Jopa ottelijat on velvoitettu käyttämään maskeja otteluiden välissä – vain lämmittelyvaiheessa sekä ottelun aikana nyrkkeilijät voivat olla ilman kasvomaskia.

Poikkeusjärjestelyt koskevat myös henkilömääriä, jotta turvavälit saadaan toteutettua mahdollisimman hyvin. Kisoihin myydään lippuja, mutta katsomokapasiteetistä on käytössä vain kolmannes.

– Nuoret urheilijat ovat harjoitelleet tulevaa viikonloppua varten ja tulevat tänne ottelemaan Suomen mestaruuksista, joten tunnelman toivoisi tietenkin nousevan kattoon. Nuoria on mahdollista tulla kannustamaan paikan päälle, mikäli koronatilanne ei muutu eikä uusia alueellisia rajoituksia anneta, sanoo Kananen.

Kisoihin on ilmoittautunut 74 nyrkkeilijää 33 seurasta. Nyrkkeilijöistä 48 on poikia ja 26 tyttöjä.

Lisätietoja kisoista ja aikataulu luettavissa: boxing.fi -sivusto

TIEDOTE