Nyrkkeilyviikon tapahtumia: Canelo lämmittelee

Viime viikonlopun suurimmat kansainväliset nyrkkeilyuutisotsikot keräsi ylemmän höyhensarjan meksikolainen kivikinnas Oscar Valdez, joka tyrmäsi maanmiehensä Miguel Bercheltin rajusti kymmenennessä erässä. Berchelt oli nyrkkeillyt tappiottomana seitsemän vuoden ajan ja kuulunut sarjan kärkijoukkoihin jo vuosia, mutta vanhat meriitit sen enempää kuin painoetukaan eivät auttaneet Bercheltiä Valdezin höykytyksessä. Vakuuttavalla esitys nosti Valdezin tähteyden kynnykselle, ja miehen seuraavaa ottelua odotetaan innokkasti.

Huipulta alaspäin matkaa tekee vuorostaan Adrian Broner, joka laahusti yksimieliseen mutta monien kyseenalaistamaan pistevoittoon välisarjassa tuntematonta Jovanie Santiagoa vastaan. Kyseessä oli Bronerin ensimmäinen voitto neljään vuoteen, mutta aktiivisen some-seurantansa myötä yhdysvaltalainen kykenee edelleen hankkimaan suuria ottelupalkkioita, vaikka miehen kerran niin loistavalta näyttänyt nyrkkeilyllinen tulevaisuus on jo kaukana takana.

Kolmas poiminta viime viikonlopulta on Ruotsin raskaansarjan toivo Otto Wallin, joka jatkoi taivaltaan pistevoitolla kaksinkertaisesta titteliottelijasta Dominic Breazealesta. Breazeale kärsi murskaavat tappiot Anthony Joshualle ja Deontay Wilderille eikä lukeudu ihan sarjan parhaimmistoon, mutta pistevoitto hänestä on edelleen arvokas suoritus ja pitää ulottuvan ruotsalaisen MM-otteluiden tuntumassa. Lyödä Wallin ei osaa, mutta monipuolinen muu osaaminen tekee itse Tyson Furyllekin päänvaivaa aiheuttaneesta naapurista kiinnostavan nimen.

Canelo Alvarez tositoimiin

Nyrkkeilymaailman hallitsija Saul Canelo Alvarez aloittaa nyrkkeilyvuotensa poikkeuksellisesti ennen toukokuuta, kun hän nousee tulevana lauantaina kehään Miamissa. Meksikolaisen meno on viime vuosina ollut hurjaa: joulukuussa kehässä käydessään Alvarez murjoi sarjan ylemmän keskisarjan parhaimmistoon lasketun britti Callum Smithin yksipuoliseen tappioon, ja edeltävässä ottelussa tuupertui raskaan keskisarjan veteraanimestari Sergei Kovalev. Tällä kertaa painoluokkia sulavasti vaihteleva Alvarez iskee jälleen ylemmän keskisarjan painoissa.

Alvarezin kehätyöskentelyn katsominen on aina ilo, mutta lauantainen vastustaja vaikuttaa ennalta perin heppoiselta. Turkin Avni Yildirim on kyllä koonnut näyttävän listan 21–2 (12), mutta ainoat maailmanluokan vastukset, Anthony Dirrel ja Chris Eubank Junior, kukistivat turkkilaisen, Eubank Junior vieläpä nopealla tyrmäyksellä. Yildirimin voittoon uskovalla vedonlyöjällä on mahdollisuus yli kaksikymmenkertaistaa omaisuutensa, mutta ennakkotietojen valossa turvallisempaa olisi hypätä pörssimaailmaa heilutelleiden piensijoittajien kelkkaan…

Niin varmana pidetään Alvarezin voittoa, että miehen perinteinen esiintymisajankohta, Meksikon itsenäisyyspäivän lähelle osuva viikonloppu toukokuun alussa, on jo alustavasti varattu. Tuolloin Alvarezin on määrä kohdata britti Billy Joe Saunders, joka on eri luokan vastus Yildirimiin nähden.

Alavrezin esiottelijana nähdään muun muassa Kiinan superraskaansarjan olympiahopeamitalisti Zhilei Zhang. Isokokoinen kiinalainen on edelleen tappioton, mutta 37-vuotiaan nyrkkeilijän aika uhkaa loppua kesken ennen kuin hän pääsee totisesti mittaamaan kykyjään. Raskaansarjan kärkinimistä kehässä käy Uuden-Seelannin Jospeh Parker, joka kohtaa kotikonnuillaan tappiottoman maanmiehensä Junior Fan.