Olavinlinna Boxing Nightin koko ottelulista on selvillä – mukana neljä Suomessa asuvien nyrkkeilijöiden välistä kohtaamista


5. elokuuta järjestettävän Olavinlinna Boxing Nightin koko ohjelma on varmistunut. Tapahtumasta kehkeytyi huomattavan vahva kokonaisuus: kehässä nähdään Suomen kansainvälisesti korkeimmalle rankatut ammattinyrkkeilijät, ja illan aikana todistetaan jopa neljää Suomessa asuvien kehätyöläisten välistä ottelua.

Kotikehän ottelijoista raskaansarjan supertähti Robert Helenius, alemman raskaansarjan taistelija Samuli Kärkkäinen, välisarjan EM-ottelussakin nähty Oskari Metz ja höyhensarjan taituri Jose Antonio Sanchez Romero ovat tämän hetken menestyneimmät Suomessa asuvat ammattinyrkkeilijät. Kaikki neljä ovat nousseet Euroopan ammattinyrkkeilyliiton arvolistoille, ja Helenius on tietysti edennyt vielä sitäkin ylemmäs aina MM-kahinoihin asti. Tarjolla on siis tasokkainta ammattinyrkkeilyä, mitä maastamme löytyy.

Tapahtuman aloittaa Elias Okkosen (4–0–1) ja Morad Hadadin (1–2) välinen ylemmän kevytsarjan kamppailu. Ottelu on myös illan ensimmäinen kotimaisten nyrkkeilijöiden välinen kohtaaminen, kun oululainen Okkonen saa vastaansa marokkolaissyntyisen, nykyään Vaasassa asuvan Hadadin. Okkonen haluaa tiettävästi raivata tiensä SM-otteluun, mutta sitä ennen on selvittävä tästä kuuden erän mittaisesta kamppailusta, ja Hadadilla on takuuvarmasti illan varalle omia suunnitelmiaan.

Toiseksi nähdään olympiatyylin puolella Suomen ykkösnyrkkeilijänä pitkään tunnetun Arslan Khataevin odotettu ammattilaisdebyytti. Matsi on siksikin jännittävä, että Khataevin vastustaja on Helsingissä asuva, Pekka Mäen valmennuksessa harjoitteleva tansanialaisnyrkkeilijä Gothard Haule (2–0). Haule on sparrannut tusinoittain eriä Oskari Metzin, Jamil Elon ja Jose Sanchezin kanssa, joten Khataev saa nelieräisessä ottelussa vastaansa vaarallisen ja motivoituneen nyrkkeilijän.

Kolmannessa ottelussa ylemmän välisarjan Jamil Elo (3–0) kohtaa nelieräisessä kamppailussa georgialaisen Goga Kevlishvilin (6–14–1). Kevlishvili on tuottanut suomalaisnyrkkeilijöille ongelmia aikaisemminkin, sillä vuonna 2022 hän kukisti Oulussa Severi Lindströmin tämän ammattilaisdebyytissä. Elo joutuu epäilemättä uransa kovimpaan testiin.

Illan neljännessä matsissa Mikkelin Olavi Hagert (7–0) iskee yhteen georgialaisen Irakli Jeranashvilin (14–14–6) kanssa. Tämä ylemmän välisarjan ottelu on sovittu kuusieräiseksi, ja Hagertin vannoutunut kannattajakunta pitää varmasti huolen siitä, että tunnelma pysyy korkealla heti ensimmäisestä konginkumahduksesta asti.

Viidennessä ottelussa Espanjasta Suomeen muuttanut Jose Antonio Sanchez Romero (15–1–1) kohtaa georgialaisen Khvicha Gigolashvilin (19–63–1). Sanchez tahtoo päästä ripeästi takaisin voittojen tielle WBC-liiton International Silver -mestaruusottelussa kärsimänsä tappion jälkeen, ja helsinkiläisnyrkkeilijä haluaa varmasti myös antaa vahvan näytön siitä, että hän kuuluu painoluokkansa kärkeen Euroopassa.

Illan kuudentena otteluna nähdään jo aikaisemmin julkistettu Samuli Kärkkäisen ja Elia Juustin välinen kuusieräinen alemman raskaansarjan kamppailu. Tästä kovaiskuisten nyrkkeilijöiden yhteentörmäyksestä ei varmasti puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Seitsemännessä ottelussa välisarjan Oskari Metz (17–1) saa vastaansa georgialaisen Sandro Jajanidzen (10–30–2). Jajanidze on urallaan ehtinyt moneen kertaan osoittaa olevansa epäkiitollinen vieras: jo neljästi hän on yltänyt vieraskehässä joko voittoon tai ratkaisemattomaan. Kovissa liemissä keitetty Metz saa siis olla kuusieräisessä kohtaamisessa tarkkana.

Illan kruunaa Robert Heleniuksen paluuottelu, jossa Ahvenanmaan jätti iskee kahdeksaneräisessä ottelussa yhteen Savonlinnasta Helsinkiin muuttaneen Mika Mielosen kanssa. Jos ottelupari esiintyi lehdistötilaisuudessa vielä ystävällisissä ja kunnioittavissa merkeissä, on tunnelma kehässä varmasti täysin erilainen.

Olavinlinna Boxing Nightin ohjelma:
1. Elias Okkonen vs. Morad Hadadi, 6 X 3 min
2. Arslan Khataev vs. Gothard Haule, 4 X 3 min
3. Jamil Elo vs. Goga Kevlishvili, 4 X 3 min
4. Olavi Hagert vs. Irakli Jeranashvili 6 X 3 min
5. Jose Antonio Sanchez Romero vs. Khvicha Gigolashvili, 6 X 3 min
6. Samuli Kärkkäinen vs. Elia Juusti, 6 X 3 min
7. Oskari Metz vs. Sandro Jajanidze, 8 X 3 min
8. Robert Helenius vs. Mika Mielonen, 8 X 3 min

Olavinlinna Boxing Night on osa 3.–5.8. järjestettävää Olavinlinna Super Weekend -tapahtumasarjaa. Samalla viikolla voi upeassa linnassa nähdä 3.8. Tarja Turusen ja Marko Hietalan sykähdyttävät metallikeikat sekä 4.8. huippusuositun Gregorianin tunnelmallisen kuorokonsertin.

Olavinlinna Boxing Nightin pääsyliput ovat myynnissä alkaen hintaan 39 euroa. Tarja Turusen ja Marko Hietalan tähdittämän keikkaillan sekä Gregorianin konsertin liput maksavat alkaen 49,50 euroa. Ennakkomyynti hoidetaan Lippupisteessä.

TIEDOTE