Olavinlinnassa todellista huippunyrkkeilyä 17. elokuuta

EdisTatli3

Savonlinnassa isketään 17. elokuuta kaupungin historian ensimmäinen ammattinyrkkeilyilta. Olavinlinnassa pidettävässä kovatasoisessa Boxing Night –tapahtumassa iskevät muun muassa ”Prince” Edis Tatli, Jussi Koivula, Niko Jokinen, Eemeli Katajisto ja paitansa riisuva amatöörien Suomen mestari Niklas Räsänen.

Tatlilla, Koivulalla ja Jokisella on edessään kahdeksaneräiseksi kaavaillut ottelut, Katajiston on tarkoitus hanskata kuusi erää ja Räsäsen neljä. Suomalaisista kehässä nähdään myös Matias Laitinen, Mikko Alanko.

– Meillä on todella kovatasoinen paketti tulossa aivan upeassa paikassa. En voisi kuvitellakaan Olavinlinnaa näyttävämpää areenaa nykyajan gladiaattoreille, P3 Boxingin promoottori Pekka Mäki sanoo.

Tatlille vahva vastustaja

Arvostetun WBA-liiton Inter-Continental tittelin viime ottelussaan valloittanut ”Prince” Edis Tatli, 25, kohtaa nigerialaissyntyisen Innocent Anyanwun, 34. Hollannissa asuva Anyanwu on voittanut 32 ottelustaan 21 ja niistä 13 tyrmäyksellä. Hän on entinen Hollannin ja BeNeLux maiden mestari.

Kaikki 20 ammattilaisotteluaan voittanut Tatli on arvostettu Euroopan listalla kuudenneksi ja WBA-liiton maailmanlistalla sijalle 14.

– Tatlilla on Savonlinnassa vastassaan hyvän eurooppalaisen tason vastustaja. Jos kaikki menee hyvin, niin myöhemmin tänä vuonna Edis puolustaa titteliään maailmanluokan kaveria vastaan, Pekka Mäki paljastaa.

Entinen huippuamatööri Eemeli Katajisto saa tappiottoman uransa kuudennessa ammattilaisottelussaan vastaansa belgialaisen Antonio Manuelin, 27, joka viime ottelussaan iski hyvän voiton irlantilaisesta Alan Donnellanista.

Helsinkiläinen Niklas Räsänen, 26, nyrkkeilee Savonlinnassa ammattilaisdebyyttinsä. Räsänen on tämän vuoden Suomen mestari ja hän on iskenyt mitaleille muun muassa GeeBee -turnauksessa. Räsäsen vastustaja on Bulgarian Tzvetozar Iliev, joka on voittanut kolmesta ammattilaisottelustaan kaksi.

Niko Jokinen hakee Olavinlinnaan pystytettävässä kehästä jo 22. peräkkäistä voittoaan. Jussi Koivula puolestaan yrittää palata voittojen tielle kärsittyään silmäkulmavamman vuoksi teknisen tyrmäystappion viime Boxing Night –tapahtuman pääottelussa.

Jokisen ja Koivula, kuten myös Matias Laitisen ja Mikko Alangon vastustajat julkaistaan myöhemmin.

– Erityisesti Jokiselle on tarkoitus vihdoin saada huippuluokan vastustaja, Mäki sanoo.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin maanantaina 17. kesäkuuta Lippupisteeseen, Citymarketeihin ja Prismoihin kautta maan sekä Savonlinnan Seudun Matkailuun. Lippujen hinnat alkaen 30 euroa. Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Saimaa-lehti.