Oskari Metzille nopea tappio

Oskari Metzin yllättäen avautunut EM-tilaisuus Wembley Areenalla päättyi kahden minuutin jälkeen, kun kehätuomari Giuseppe Quartarone levitti kätensä murjotun suomalaisen edessä. Puolustava mestari, The Ring -lehden maailmanlistallekin kuuluva David Avanesjan jätti haastajansa vaille mahdollisuuksia käyttäen Metziä kertaalleen lattiassa ennen lopullista ratkaisua. Ottelussa Avanesjan puolusti vyötään menestyksekkäästi viidennen kerran eikä yksikään hänen haastajistaan ole toistaiseksi selvinnyt kamppailun puoliväliin saakka.

Metzin urakka tiedettiin jotakuinkin mahdottomaksi jo ennalta, mutta suomalaisen kunniaksi on sentään sanottava se, että hän todella yritti sen aikaa minkä ottelu kesti. Ensimmäisestä kongista saakka Metz lähti antamaan iskun iskusta kovana lähiottelijana tunnetun Avanesjanin kanssa mitellen keskikehän herruudesta. Ensimmäisen minuutin ajan iskuja vaihdettiin suurin piirtein tasaisesti, vaikkakin mestarin navakat vartaloiskut osuivat jo alkuhetkillä pakottaen Metzin peruuttamaan. Hetkeä myöhemmin Avanesjan kajautti haastajan ohimoon oikean, jota seurasi vasen suojauksen läpi. Avanesjan jatkoi molempien käsien iskusarjalla, joka kaatoi Metzin luvunottoon. Suomalainen nousi vielä jatkamaan, mutta Avanesjan ei päästänyt häntä enää otteluun kiinni.

Kamppailun kulku ja perusteellinen tyrmäys eivät jättäneet jossiteltavaa. Suomalaisen rohkea hyökkäystaktiikka saattoi nopeuttaa tappiota, mutta strategiavalinnalle oli perusteet. Metzin oma paras ase on niin ikään lähiottelu, ja eteenpäin mielellään jyräävän Avanesjanin pakottaminen puolustuskannalle oli ideana kelvollinen. Metzin olemuksessa ei myöskään näkynyt jännitystä, joka olisi jättänyt yrityksen vajavaiseksi. Kamppailu ratkesi yksinkertaisuudessaan tasoeroon, joka oli valtava: Avanesjan oli nopeampi, vahvempi, rennompi ja teknisempi kuin Metz, jonka kehäkokemus eurooppalaiselta tasolta oli vähäinen.

Metzin ottelulistan lukemat kamppailun jäljiltä ovat 15–1 (5). Maailman huipputaso on nyt koettu ja kovaksi havaittu, mutta tappio EM-kehässä ei ole häpeä. Metzin energisyydelle ja tapahtumarikkaille otteluille on varmasti kysyntää fanien parissa jatkossakin, jos harjoitushaluja riittää.