P3 Boxingille uusi nyrkkeilijä

Suomen johtava ammattinyrkkeilytalli P3 Boxing saa uuden ammattinyrkkeilijän riveihinsä, kun porvoolainen Fitim Latifi, 22, riisuu paitansa 26. toukokuuta Botniahallissa pidettävässä Vaasa Boxing Night ammattinyrkkeilyillassa.

Keskisarjassa (72,6 kg) nyrkkeilevää Latifia valmentaa Robert Heleniuksen isä Karl Helenius, joka valmensi Robertia tämän amatööriaikoina. Karl Heleniusei ole aiemmin valmentanut ammattinyrkkeilijöitä, vaikka ennen Latifia kolme hänen entistä suojattiaan on esiintynyt ammattilaiskehissä.

– Meidän ensimmäinen tavoite on Euroopan mestaruuden voittaminen. Ilman kunnon tavoitteita ei olisi järkeä riisua paitaa. Koko harjoittelumme on tähdännyt siihen että Fitim siirtyy ammattilaiseksi, Helenius kertoo.

– Fitim ei tykkää amatöörien hippaleikeistä. Hän tykkää lyödä ja lyödä lujaa.

Sparrit ammattilaisten kanssa ovat sujuneet erinomaisesti, joten uskon Fitimin sopivan erinomaisesti ammattilaiskehiin, Helenius jatkaa.

Juniorina Latifi voitti Suomen mestaruuden ja kansainvälisen Pirkka-turnauksen. Miesten luokassa Latifi nappasi viime vuonna SM-pronssia iskien koko kilpailujen ainoa tyrmäyksen. Latifin debyyttivastustaja ei ole vielä varmistunut.

Porvoossa lukuisia vuosia asunut Latifi on kotoisin Kosovosta, kuten myös Latifin nykyinen tallitoveri Edis Tatli, joka on arvostettu Euroopan listalla sijalle 13.

Eemeli Katajistokin kehään

Vaasa Boxing Nightissa 26. toukokuuta nyrkkeilee myös entinen amatööritähti Eemeli Katajisto, 26, joka iski onnistuneen ammattilaisdebyyttinsä maaliskuun lopulla Espoossa. Katajiston ammattilaisuran toinen vastustaja ei ole vielä varmistunut.

Tapahtuman pääottelussa alemman raskaansarjan Euroopan Unionin mestari Juho ”Härmän Häjy” Haapoja, 31, puolustaa titteliään Ranskan Zinedine Benmakhoufia vastaan. MTV3 MAX ja Katsomo.Fi näyttävät tapahtuman suorana lähetyksenä.

Liput tapahtumaan myy Lippupisteet kautta maan.