P3 Boxingin iskijät täydentävät Haminan illan tarjonnan

Caramelito Promotionsin ”Takaladon Boxing Night”in ottelukortti on nyt kokonaisuudessaan selvä, kun P3 Boxingia edustavat välisarjan Jussi Koivula (12-0) ja Fitim Latifi (3-0) tulevat illassa kotikehäläisinä esiintymään. Koivula kohtaa kuusieräiseksi suunnitellussa ottelussa Latvian Arvydas Triznon ja Latifin vastustajana nähdään liettualainen Artiom Karasev.

 

Koivula hakee ottelutuntumaa

Jussi Koivulalle jäi vuodesta 2012 hieman kaksijakoiset tunnelmat. Osa tavoitteista täyttyi kuten nousu European Boxing Unionin EU-arvolistalle, mutta toisaalta kaksi vain kaksi ottelua vuodessa on huipulle tähtäävälle nyrkkeilijälle turhan vähän.

– Huhtikuuksi on kotikulmille Tampereelle luvattu uran kovinta vastustajaa ja ensimmäistä kymmenen erän kamppailua. Sitä ajatellen on hyvä saada ajoissa taas tuntumaa kilpakehästä, tuumaa Koivula.

Vuoden vaihtuessa oli neuvottelupöydällä myös mahdollinen pääsy EU-haastajaksi Italiaan Gianluca Brancon vapaaehtoiseen tittelipuolustukseen. Juho Tolppolankin aikoinaan kyseenalaisesti voittanut italialainen oli kuitenkin osallisena kehäkahakassa veljensä Silvion ja Giacobbe Fragomenin uusintaottelun jälkitiimoilla ja täten niin Koivulan mestaruusmahdollisuus kuin Gianlucan uran jatkokin menivät uuteen puntarointiin.

– Täysin valmis olin ryöstöretkelle lähtemään eikä vanha mies (Branco on 42-vuotias) olisi vauhdissa pysynyt. Italialaisella kävi tuuri, kun matsi jäi toteutumatta! jatkaa itseensä luottava Koivula.

Haminassa vastakkaiseen kulmaan asettuva Trizno on ahkerimpia baltialaisia kehätyöläisiä, joka on ehtinyt käymään jo 39 ammattilaisottelua 23 vuoden ikään mennessä. Suomessakin Trizno on nähty kolmesti ja tuloksena on ollut yksi kutakin – pistevoitto Aki Selesmaasta, tasuri jo uransa lopettaneen Roope Puumalaisen kanssa ja hajaäänin kärsitty tappio Jarkko Jussilalle.

 

Fitim Latifi – tuleva Suomen mestari?

Kun Porvoon albaani Fitim Latifi seurasi EU-mestari Edis Tatlin esimerkkiä ja siirtyi nuorella 21 vuoden iällä ammattilaiseksi, moni piti ratkaisua hätiköitynä ja ennenaikaisena. Latifihan ei amatöörinä ehtinyt saavuttaa kuin yhden SM-pronssin.

Marraskuinen voitto amatöörimenestyksiltään huomattavasti nimekkäämmästä Norjan Alexander Jacobsenista oli kuitenkin osoitus Porvoon valmentajavelhon Kalle Heleniuksen oikeaan osuneesta arvioinnista. MM-kävijä Jacobsen jäi kahden 2-0 –listaisen nyrkkeilijän kohtaamisessa alusta alkaen kakkoseksi iskujenvaihdoissa, kävi kerran lattiassakin ja oli lähellä keskeytystappiota.

Loppujen lopuksi kuusi erää oteltiin kuitenkin täyteen ja Fitim hankki arvokkaan päänahan selvällä pistevoitolla. Nyt uransa neljänteen ammattilaisotteluun valmistautuvalla Latifilla on siis takanaan 14 ammattilaiserää ja kolme pistevoittoa.

Neljä-eräiseksi suunnitellun keskisarjan ottelun vastustaja Artiom Karasev tulee Klaipedan satamakaupungista Liettuasta. Hänkin on käynyt kolme paidatonta kamppailua, joista saldona kaksi keskeytysvoittoa ja yksi pistetappio.

– Tällaisia kilpailukykyisiä vastustajia me haluammekin. Kaatujien kolhiminen ei palvele ketään eikä mitään, jyrähtää valmentaja Helenius.  -Nyt on tärkeää saada tiuhaan otteluita, Suomen passin Fitim sai ”joululahjaksi” kouraansa, joten Helsinkiin terveisiä Timo Laineelle. Suomen mestaruus on Laineella vain lainassa. Toivottavasti jo kevään lopuksi saadaan Fitim ja Timo samaan kehään ja mestaruus matkaa Porvooseen!