Patera: ”Olen valmis mihin vain”

Ammattinyrkkeilijät Edis Tatli (29–2, 10 KO) ja Francesco Patera (18–2, 7 KO) kohtaavat odotetussa uusintaottelussa 12. joulukuuta. Kamppailuun liittyy tavallista enemmän latausta – voittihan Patera toukokuussa Tatlin pitkään hallussaan pitämän kevyen sarjan euroopanmestaruuden niukalla ja kiistellyllä hajaäänituomiolla.

Tatli tulistui tuomiosta siinä määrin, että vannoi jo kesällä, ettei jätä seuraavalla kerralla ottelun lopputulosta arvostelutuomareiden ratkaistavaksi. ”Lyön sen jätkän ulos ja piste”, Tatli tokaisi kesäkuussa, kun uusintaa alettiin viritellä.

Belgialainen Patera on kuullut suomalaisen uhon ja vakuuttaa, ettei se tee häneen vaikutusta.

”Hän puhuu paljon, mutta vain sillä on väliä, mitä kehässä tapahtuu”, Patera sanoo.

”En välitä hänen puheistaan. Olen varma, että mestaruusvyö pysyy minulla.”

Patera muistaa ensimmäisen kohtaamisen eri tavalla kuin Tatli, jonka mielestä ottelu kulki alusta loppuun suomalaisen komennossa. 24-vuotias belgi kertoo, että hän muistelee toukokuun kamppailua lämmöllä.

”Tunsin oloni kehässä hyväksi ja hallitsin ottelua. En ollut kertaakaan vaikeuksissa”, Patera sanoo.

”Hänkö muka olisi oikeasti voittanut? Minähän hyökkäsin hänen kimppuunsa alusta loppuun. Ei otteluita voiteta pelkästään jabia lyömällä.”

Patera sanoo valmistautuneensa ensi viikon kohtaamiseen vielä intensiivisemmin kuin edellisellä kerralla. Hän kertoo saaneensa vieraakseen runsaasti tasokkaita harjoitusvastustajia, muun muassa kovalistaisen Steve Jamoyen sekä viime keväänä Petteri Fröjdholmin EU-mestaruusottelussa kukistaneen Faroukh Kourbanovin.

”Heidän lisäkseen olen sparrannut kotimaani huippuamatöörien kanssa. Minusta tuntuu vahvemmalta ja paremmalta kuin koskaan”, Patera sanoo.

Mikäli Patera säilyttää mestaruutensa, hän suunnittelee puolustavansa titteliään vielä kertaalleen ja tähyävänsä seuraavaksi MM-ottelua.

”Tatli varmaan yrittää olla nyt aggressiivisempi kuin edellisellä kerralla, mutta olen valmis mihin vain. Hoidan homman omalla tyylilläni”, Patera sanoo.

Edis Tatlin ja Francesco Pateran EM-kamppailu järjestetään Helsingin Kisahallissa. Illan esiotteluissa nähdään muun muassa Oskari Metz (välisarja), Jose Sanchez (ylempi kääpiösarja), Antti Hietala (ylempi välisarja), Timo Laine (ylempi keskisarja) ja venäläisnyrkkeilijä Elena Saveleva (kärpässarja).

Illan avaa huippuluokan olympiatyylin nyrkkeilyottelu, jossa Kirkkonummen nyrkkeilykerhoa edustava Krenar Aliu saa mahdollisuuden kuitata viimevuotinen tappionsa ukrainalaiselle Andrii Isakoville. Ottelu isketään raskaassa keskisarjassa.

Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteessä. Illan voi katsoa suorana myös Viaplay-palvelussa osoitteessa Viaplay.fi tai Viasatin urheilukanavilta.

TIEDOTE