Pekka Mäki lupaa: Lauantaina kovia matseja

EdisTatli3

Lauantaina Olavinlinnassa isketään kovatasoinen Boxing Night –ammattinyrkkeilyilta. Tapahtumassa nähdä titteliotteluita, mutta tapahtumaa Pasi Pekkosen kanssa promotoivan Pekka Mäen mukaan luvassa on kovia otteluita, joissa suomalaisnyrkkeilijät joutuvat venymään voittaakseen.

Suomen kärki-iskijöistä kehässä nähdään ”Prince” Edis Tatli, Jussi Koivula ja Niko Jokinen.

– Vaikka Edis ei puolustakaan syyskuussa voittamaansa titteliä, niin ei hänellä mikään pilipalimies ole vastassa. Hollannissa asuva  Innocent Anyanwu on tehnyt todella hyviä matseja Euroopan huippumiehiä vastaan, enkä usko Edisin pääsevän helpolla hänen kanssaan, Mäki arvio.

– Niko Jokisen matsi on mielestäni illan kaikkein mielenkiintoisin. Virgilijus Stapulionis on hyvässä nosteessa oleva tyrmääjä, joka on kaatanut puolet enemmän kavereita kuin Niko, Mäki sanoo.

– Viime Boxing Nightimme pääottelussa karvaan tappion kärsinyt ja pääsyn EU-titteliotteluun menettänyt Jussi Koivula kohtaa Puolan Lukasz Janikin, joka on hävinnyt kymmenestä matsistaan yhden. Voitto nostaisi Jussin arvostuksen vähintään samalle tasolle kuin se oli ennen uran ensitappiota.

Mielenkiintoisia kahinoita

Myös tapahtuman avaavissa otteluissa riittää Mäen mukaan säpinää. Hän ei usko yhdenkään suomalaisen moukaroivan vastustajaansa ainakaan helposti kanveesille.

– Minulla ei ole aavistustakaan siitä mitä tulee tapahtumaan kun Savon oma lupaus Matias Laitinen nousee kehään nigerialaisen debytantin Jannah Harunan kanssa. Jännä nähdä onko kuopiolaisesta tekijämieheksi vai ei, Mäki sanoo.

Eemeli Katajistolla on vastassa vahva ja kestävä kaveri Belgiasta. Amatöörien Suomen mestari Niklas Räsänen ottelee ensi kertaa ammattialaisena ja kohtaa bulgaarin, jolla on allaan kaksi voittoa ja yksi pistetappio.

– Tapahtuman ensimmäisessä ottelussa Mikko Alanko kohtaa Valentin Stoychev, jonka meriitit ovat ihan eri tasoa kuin Mikon. Stoychev kuului amatöörinä Bulgarian maajoukkuemiehiin. Mikko saa todella venyä, jos aikoo saada voiton.

Ottelut alkavat Olavinlinnassa lauantaina klo 19.00 alkaen. Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteissä, Citymarketeissa ja Prismoissa kautta maan sekä Savonlinnan Seudun Matkailussa.

MTV3  MAX ja Katsomo.Fi televisioivat tapahtuman.