Pertti Augustin on poissa

Pertti Augustin

Suomen ammattinyrkkeilyliiton pitkäaikainen sihteeri Pertti Augustin siirtyi ajasta ikuisuuteen eilen 12.10.2023 Malmin sairaalassa.

Augustin omisti suuren osan elämästään ammattinyrkkeilylle vieden Suomen ammattinyrkkeilyliiton kiinteäksi osaksi Eurooppalaista nyrkkeilyn kattojärjestöä EBU:a.

Augustin tunnettiin suurena nyrkkeilyn ystävänä ja hänet tavattiin usein seuraamasta suomalaisten ammattinyrkkeilijöiden edesottamuksia harjoitussalin melskeessä. Töölössä syntynyt Augustin ajoi suomalaisten nyrkkeilijöiden etua alan järjestöviidakossa ja nautti kansainvälistä arvostusta kansainvälisten liittojen piirissä.

Augustin valvoi ottelutapahtumia suurella pieteetillä varmistaen näin omalta osaltaan nyrkkeilijöiden turvallisuuden ja asianmukaisen asiainhoidon, niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Suomalaiselle ammattinyrkkeilylle tehdyn työn arvo on mittaamaton. Se pitää sisällään muun muassa vuosikymmeniä kestäneen statistiikan ylläpidon sekä nyrkkeilijöiden auttamisen monissa lajin kiemuroissa, sekä kaikki muut järjestötoimintaan liittyvät lukemattomat askareet.

Pertti Augustin oli aina ystävällinen ja harkittu herrasmies. Nyrkkeilymies on poissa, mutta hänen työnsä elää.

Näin Augustin kommentoi nyrkkeilyn viehätystä vuonna 2014 antamassaan haastattelussa: ”Kai se on se, että jokainen päivä on erilainen, aina tulee jotain uutta”

Voit katsoa Augustinin haastattelu, jossa hän muistelee aikaansa nyrkkeilyn parissa, täältä:

TUUKKA KOISTINEN