Piispasen huikea taistelu ei riittänyt – EM-vyö jäi Italiaan

VillePiispanen

Ville Piispanen todisti lauantaina Italiassa olevansa yhä yksi Suomen parhaista ja kovimmista, ellei jopa kovin ammattinyrkkeilijä.

Piispanen hävisi ylemmän kevyen sarjan (63,5 kg) hallitsevalle Euroopan mestarille Michele Di Roccolle hurjan EM-ottelun tuomaripistein 118-110, 118-110 ja 119-110.

Liikkuva italialainen oli valta-osan ottelusta niskan päälle lyöden hyvin aktiivisesti iskuryöppyjä. Väistöt tällä kertaa kotiin jättänyt Piispanen puolestaan yritti suojella itseään käsillä ja löi yksittäisiä hyviä osumia.

Huikeassa kymmenennessä erässä Piispanen pudotti mestarin kertaalleen kanveesille. Di Rocco kuitenkin vastasi tuleen tulella ja nappasi ansaitun pistevoiton yleisöystävällisessä iskusodassa.

Hatun nosto

Ottelu oli molemmille osapuolille erittäin kova ja olikin hienoa nähdä Piispaselta todellista suomalaista sisua parhaimmillaan. Di Rocco ei päästänyt Piispasta missään vaiheessa helpolla, vaan löi jatkuvasti paljon osumia ja yritti saada ottelua keskeytettyä edukseen.

Piispanen ei tyytynyt vain selviytymään täysiä eriä, mikä olisi ollut sekin jo hyvä suoritus, vaan taisteli leijonan lailla loppuun asti hakien voittolyöntiä. Todella harva suomalaisnyrkkeilijä on näin kovissa otteluissa kyennyt vastaavanlaiseen taisteluun.

Toivottavasti Piispanen nähdään pian jälleen Suomenkin kehässä.