Porvoossa neljä ammattilaisottelua 6. elokuuta

Petri Paimander12.7.2021 15.36 (9 tuntia sitten)
-> minä

Porvoolainen olympiatyylin nyrkkeilyn Suomen mestari Topias Lepo ottelee vajaan kuukauden kuluttua perjantaina 6. elokuuta kotikaupungissaan ammattilaisuransa neljännen ottelun. Aiemmat paidattomat taistonsa Lepo on vienyt helposti nimiinsä.

Maailman parhaat nyrkkeilijät, kuten Klitschkon veljekset, Vasyl Lomachenco ja ja Oleksandr Usyk tulevat Ukrainasta. Sieltä tulee myös Lepon haastava Yevhen Kaleniuk.

Edellämainittujen saavutuksiin Kaleniuk tuskin tulee ikinä yltämään, mutta Lepon ammattilaisuran kovin haastaja hän kiistatta on. 27-vuotias odessalainen on hävinnyt neljästä ottelustaan vain ensimmäisen viisi vuotta sitten.

– Hienoa päästä Porvoossa kehään ensi kertaa tänä vuonna. Mahan pohjassa on sopivasti perhosia, kun vastustajan taso kovenee ja erämääräkin nousee kuuteen, Lepo kertoo.

– Olen harjoitellut koko alkuvuoden hyvin ja on enemmän kuin kiva päästä pitkän odotuksen jälkeen kehään.

Amin Nuri debytoi

Ravintola Seireenin pihalla Porvoon keskustassa pidettävässä Summer Boxing Nightissa nähdään myös laadukas ammattinyrkkeilydebyytti, kun Amin Nuri nousee kehään tapahtuman toiseksi viimeisessä ottelussa.

Peräti viisi Suomen mestaruutta ja yhden Pohjoismaiden mestaruudenkin paita päällä voittanut vasenkätinen Nuri lähtee ammattilaisena tavoittelemaan Euroopan Unionin mestaruutta.

– Tavoitteena on olla paras versio itsestäni nyrkkeilijänä ja kulkea ottelu ottelulta kohti EU-mestaruutta, Nuri paljastaa.

Lisäksi ammattilaispuolella kehässä nähdään tappiollisesta SM-ottelusta voittojen tielle mielivä ”Stadin Malli” Timo Laine ja tamperelainen, kuudesta ottelustaan neljä voittanut Janne Rantanen.

Nurin, Laineen ja Rantasen vastustajat ilmoitetaan myöhemmin. Lisäksi kesäkehässä nähdään olympiatyylin nyrkkeilyn lupauksia, kuten porvoolainen Lotta Puustinen.

Borgå Boxingin järjestämän tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä osoitteessa www.liveto.fi. Paikkoja tapahtumaan on myynnissä hyvin rajoitetusti, joten halukkaiden katsojien kannattaa toimia nopeasti. Borgå Boxingin viime elokuun tapahtuma myyntiin täyteen reilussa viikossa.

– Tapahtumien järjestämisessä on aina melkoinen homma, eikä taloudellista voittoa tälläkään kertaa tavoitella. Nyt saadaan kuitenkin nyrkkeilijöidemme uria toivon mukaan edistäviä otteluja ja saadaan seuraa esille juuri ennen syksyn kurssiemme alkamista, Miika Forsström Borgå Boxingista sanoo.

– Seireenin sisäpiha on hyvä ja turvallinen paikka kilpailuille Porvoon keskustassa. Katsojille on tapahtumassa on maskipakko.