Potkosen erinomainen menestys jatkuu

Mira Potkonen

MiraPotkonen

Tampereen Voimailuseuraa edustava Mira Potkonen kukisti Saksan, Ranskan ja Italian edustajat raivatessaan tiensä turnausvoittajaksi nyrkkeilyn kansainvälisessä Queens Cup – turnauksessa Saksassa.

Sunnuntain finaalissa Potkonen kohtasi Italian Romina Marendan, kenet hän oli voittanut vuosi sitten Tammer Turnauksen finaalissa. Nyt voitto irtosi jälkeen kaikin tuomariäänin 3-0.

– Italialaisten tyyli on tunnetusti hankala, mutten silti ole täysin tyytyväinen päivän suoritukseeni. Turnauksissa onneksi vain voitoilla on merkitys ja luonnollisesti olen iloinen kansainvälisestä turnausvoitosta, Potkonen pulisi voitokkaan loppuottelun jälkeen.

Semifinaalissa Potkonen kukisti  Ranskan Maiva Hamadouchen, joka yllättäen kukisti sarjan ennakkosuosikin Puolan MM-mitalistin Karolina Graczykin perjantaina. Potkonen otteli todella hyvin reagoiden Hamadouchen ryntäilyihin. Nopeus oli kohdillaan, liike ja omat terävät sarjat toimivat.

– Ajoittain oli kuitenkin pakko vain laittaa jalat maahan ja lyödä, siitä jäi ihan hyvä fiilis.

Potkonen avasi  turnauksen pistevoitolla emäntämaan edustajasta. Potkonen kohtasi saksalaisen Maike Klünersin, kenet hän oli voittanut jo tammikuussa Ruotsissa. Nyt Potkonen oli huomattavasti saksalaista nopeampi niin liikkeessä kuin iskuissa ja ottelusilmä oli kohdillaan.

Klüners ei päässyt mukaan Potkosen vauhtiin, ja hyökkäykset osoittautuivat kerta toisensa jälkeen turhiksi, kun Potkonen vastasi sidestepeillä ja nopealla liikkeellään. Nokialainen hallitsi ottelua alusta loppuun asti ja ansaitsi perussuorituksella 3-0 voiton.

Olympiasarjan 60 kg voittanut Potkonen palkittiin myös turnauksentaistelijana.

Turnauksen toinen suomalaisnainen Lotta Loikkanen voitti avausottelussaan Tshekin Vladimira Malikovan tuomariäänin 3-0. Välierissä Loikkanen kärsi hajaäänituomiotappion lopulliselle sarjavoittajalle Saksan Sarah Bormannille.

Katso kaikki turnauksen tulokset!