Price haaskasi minuutin ylimääräistä Harrisoniin

Saarivaltakunnan tähtilupaus David Price puolusti menestyksekkäästi Britannian mestaruuttaan myöhään lauantai-iltana Liverpoolissa. Vastaan asettunut Audley ’A Farce’ Harrison esiintyi kuin ottelukaupungin jalkapallojoukkue kuluvalla kaudella: nimekkäänä ja kontaten.

204-senttinen Price oli ennen ottelua tiputtanut vastustajistaan kahta vaille kaikki ja käsitellyt edellisissä kamppailuissaan kansallisia vastustajiaan kuin Putinin miliisi Pussy Riotia.  Vuoden 2000 olympiavoittaja Audley Harrison vuorostaan puhui jälleen kelpo ottelun. Nyt, kansallisen mestaruusottelun alla, hän tiesi, että tilaisuus olisi hänen viimeisensä. Nyt hän oli valmistautunut paremmin kuin koskaan. Nyt hän sai voimaa siitä, ettei hänelle annettu mahdollisuuksia. Nyt hän näyttäisi, että hän pystyi nousemaan maailman parhaaksi, kuten teki aivan vastikään 12 vuotta sitten olympialaisten kypärähipassa. Harrison kuulosti ihan yhtä vakuuttavalta kuin kaikilla edellisilläkin kerroilla ladeltuaan saman lorun. Myös rastakampaus oli aseteltu perin vaikuttavalle poninhännälle.

Jos Pricen kehähistoriasta halusi löytää heikkouksia, olisi Harrison voinut huomioida esimerkiksi olympialaisten 08 välierän, jossa vasenkätinen Roberto Cammarelle sai liikkuvuudellaan Pricen näyttämään Ristomatti Ratialta sambatunnilla.  Harrison kuitenkin katsoi parhaaksi olla kokeilematta tätä taktiikkaa, ja sen sijaan asettui Pricen eteen seisomaan silmät lautasina ja räpytellen etukättään kuin äidilleen vilkuttava päiväkotipoika. Minuutin verran kehässä nähtiinkin vaikuttava battle of the puuterihuiskutus.

Sitten Price tuumasi, että joutaisihan tässä lyödäkin, ja kajautti oikealla. Harrisonin leuka paljastui kuin Kate Middletonin hinkit paparrazzille, ja hän hoiperteli köysiin. No kappas, tuumasi Price ja löi kolmesti lisää. Kehätuomari hyppäsi väliin ja kätensä värttinään satuttanut Harrison uinahti satavuotiseen uneen jääden odottamaan Prinssi Uljaan suudelmaa. Aikaa otteluun kului 82 sekuntia.

Harrisonin taannoinen taistelu David Hayea vastaan WBA-liiton mestaruudesta tunnustettiin yleisesti kaikkien aikojen aneemisimmaksi haastajan esitykseksi, mutta Harrison osoitti epäilijöille kykenevänsä vastaavaan suoritukseen myös kansallisella tasolla. Urallaan 14. kerran voittaneen Pricen seuraavaksi vastustajaksi on ehdotettu ainakin veteraani Matt Skeltonia, ja brittikommentaattorit nostivat tuoreeltaan esiin myös Euroopan mestari Kubrat Pulevin nimen. Mielenkiintoista olisi ainakin pitkästä aikaa nähdä Pricen kohtaavan vastustaja, joka edes vaikuttaa tavoittelevan voittoa.