Putkonen 10 eräiseen titteliotteluun Englantiin

jarkko_putkonenJack Catterallin seuraava vastustaja Jarkko Putkonen on palvellut YK:n rauhaturvajoukoissa, mutta lupaa tappiottomalle britille täysmittaista sotaa.

Lancashirelainen Catterall puolustaa ylemmän kevytsarjan WBO Intercontinental-mestaruutta toista kertaa kohdatessaan tappiottoman suomalaisen lupauksen Jarkko Putkosen Manchester Arenan suurillassa 10. lokakuuta.

Ironista kyllä, Putkosen ja Catterallin kohtaaminen tapahtuu illassa, joka on nimetty ”III Maailmansodaksi”. Illan pääotteluissa WBO:n kevyensarjan maailmanmestari Terry Flanagan puolustaa mestaruuttaan Diego Magdalenoa vastaan ja Liam Smith (Eng) sekä John Thompson (USA) kamppailevat avoimesta WBO:n ylemmän välisarjan tittelistä.

Catterall, 22, on yksi lajin kuummimmista lupauksista, jonka ammattilaislista on toistaiseksi särötön – 12 ottelua, 12 voittoa, joista 8 ennen täyttä aikaa. Monet nyrkkeilyasiantuntijat ennustavat kovaiskuisesta Catterallista seuraavaa Ricky Hattonia ja hänet on myös nimetty ehdokaslistalle Vuoden 2015 Parhaan Nuoren Nyrkkeilijän palkintoon Englannissa.

WBOn rankingeissa yhdeksäntenä majaileva Catterall on voittanut viimeiset neljä otteluaan tyrmäyksellä ja lupaa jatkaa putkeaan myös Putkosta vastaan.

 
“Olen innokas mahdollisuudesta kohdata toinen tappioton nyrkkeilijä, se lisää jännitettä otteluun ja saa adrenaliinin virtaamaan. Parhaat voittoni ovat tulleet tappiottomista vastustajista, kun löin Nathan Brough’in ja Tom Stalkerin peräkkäisissä kamppaiIuissa ja vastustajan puhdas lista on iso motivaatiotekijä.
Minulle Putkonen on yksi askelkivi matkalla maailmanmestaruuteen. Toki hänellä on omat suunnitelmansa ja tavoitteensa yllättää minut kotikehässäni.

Mutta tähtään joka tapauksessa vakuuttavaan suoritukseen ja aion lopettaa ottelun heti alkueriin.”

 

Kun on vartioinut rauhaa Israelin armeijan ja Hizbollahin välisellä vyöhykkeellä, niin ei jonkun brittipojun uhkaukset paljoa hermostuta.

31-vuotias Putkonen puolestaan kehottaa Catterallia valmistautumaan elämänsä kovimpaan kamppailuun :”Kun on vartioinut rauhaa Israelin armeijan ja Hizbollahin välisellä vyöhykkeellä, niin ei jonkun brittipojun uhkaukset paljoa hermostuta. Minua ei ole koskaan lyöty leuasta lattiaan, ei amatöörinä eikä ammattilaisena. Catterallin on parasta olla valmis pitkään otteluun.Tällaista tilaisuutta varten on 15 vuotta harjoiteltu, joten sitä ei päästetä valumaan hukkaan.

Meillä on sama ottelulista (12-0) ja painamme kumpikin samat kilot. En näe välillämme kuin kaksi eroa. Kaveri on vasuri ja minä oikeakätinen, kaverilla on iso promoottori takanaan, mulla ei. Muuten lähdetään samoista telineistä liikkeelle.”