Raportti: Kekäläinen – Achergui

henri_kekäläinen_acherquiHenri Kekäläisen kulma-avustajana toimut pitkän linjan ammattinyrkkeilymies Markku Rautio toimitti ajatuksensa Kekäläisen ja Ilias Acherquin lauantaisesta kohtaamisesta. Kekäläinen hävisi 10 eräisen WBC-liiton keskisarjan youth-titteliottelun pistein.

Tässä raportti Belgian Rebecqistä:

10-eräisen ottelun alkuun Acherqui lähti aktiivisempana ja hyökkävämpänä, joten tuomareiden oli helpompi antaa hänelle pisteet. Neljän erän jälkeen pisteet olivat 38-38, 39-37 ja 40-36 belgialaisen hyväksi.

Mielestäni Kekäläinen sai selkeämmät osumat, mutta ei kuitenkaan pystynyt horjuttamaan vastustajaansa. Varsinkin toinen erä, missä Kekäläinen hallitisi ottelua sivuliikkeellään ja niistä lyödyillä vastaiskuilla, oli mielestäni selkeä Kekäläisen erä. Silti yksi tuomari näki erän Acherquin hyväksi, eli odotettu kotiinpäin veto oli todettavissa.

Ottelussa toteutettiin WBC:n avointa arvostelua ja kuulutettiin tilanne ranskaksi 4 ja 8 erän jälkeen.  Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän se kääntyi Kekäläisen hallintaan. Kehotimme alkuerien jälkeen kulmassa Henriä ottamaan aloitteet itselle, menemään eteenpäin ja ennenkaikkea lyömään. Tämä saikin Acherquin jalat muutamaan otteeseen notkahtelemaan. Näissä tilanteissa ns. jatkotilanteet, eli kyky päättää ottelu siihen, jäi kuitenkin hyödyntämättä. Silti tuomareiden pisteet 8 erän jälkeen olivat: 77-77, 77-75 ja 79-73, mikä hiukan ihmetytti.

Kaksi viimeistä erää oli Kekäläisen hallintaa ja tyrmäys roikkui ilmassa. Lopullinen ”niittaus” jäi kuitenkin tekemättä.  Ottelu olisi ollut voitettavissa olemalla aktiivisempi ottelun alkupuolella ja osaamalla hyödyntää jatkotilanteet sekä lyöntien että sivuliikkeen jälkeen.

Kokonaisuutena ottelu oli erittäin yleisöön menevä ja jännittävä. Kekäläisen otteluilme ja koko nyrkkeilyllinen suoritus oli aivan toista luokkaa kuin vastustajalla. Ikävä kyllä ammattinyrkkeilyssä ei jaeta tyylipisteitä.

Ottelu oli kuitenkin Kekäläisen ensimmäinen 10-eräinen ja siinä suhteessa kelpo suoritus. Tulevaisuutta ajatellen näkisin kehityskohteina edelleen fysiikan parantamista ja kykyä ottaa ottelu haltuun lyömällä itse aina ensin sekä kykyä myös ajoittain hyökätä ennakkoluulottomasti vaikka hyvillä vastalyönneillä Henri saakin näyttäviä osumia. Liikkuminen on hyvää ja ennenkaikkea sivuliikkeen sekä väistöjen jälkeen tulisi osata hyödyntää tilanteet nykyistä paremmin. Mielelläni näkisin 2-3 kuukauden sisällä näiden sotureiden välisen uusinnan Suomessa.