Robert Heleniukselle pistevoitto

Robert Helenius voitti Ison-Britannian Michael Sprottin kymmenen erän jälkeen pistein Saksan Magdeburgissa käydyssä kamppailussa lauantai-iltana. Voitto kirjattiin Heleniukselle kaikin tuomariäänin luvuin 98–93, 98–93 ja 97–93.

Helenius hallitsi ottelua lähinnä aktiivisuutensa ja ulottuvan vasemman suoransa turvin. Jabiaan Helenius käyttikin aktiivisemmin kuin yleensä ja onnistui pitämään etäisyytensä brittiveteraaniin suhteellisen hyvin. Toisaalta myös Sprottin vasen löysi tiensä suomalaisen kasvoihin yllättävän helposti, ja Heleniuksen oikea poskipää alkoi punoittaa jo kamppailun varhaisessa vaiheessa.

Varsinaista dramatiikkaa ottelussa ei nähty. Tarkasti otellut ja ajoittaisia harppuunahyökkäyksiä tehnyt Sprott osui  muutaman kerran näyttävillä koukuillaan, mutta silminnähtävää vaikutusta niillä ei Heleniukseen ollut. Ottelun ensimmäisissä erissä Helenius iski vuorostaan Sprottia nasevasti vartaloon, mutta muuten suomalainen pysytteli varsin passiivisena vasemman suoransa takana. Vastaiskujen ajoitus oli myöhässä eikä takavuosilta tuttuja lähitilanteiden iskusarjoja tai oikean suoran tyrmäystehoa nähty.

Vaikka Heleniuksen esitys jätti hieman valjun kuvan, suomalaisen pistevoitto oli lopulta varsin selkeä. Voitto Sprottista oli Heleniukselle uran yhdeksästoista ja kolmas perättäinen täysiaikaottelu.