Robert Heleniuksen tähdittämässä Olavinlinna Boxing Nightissa nähdään toinenkin suomalaisnyrkkeilijöiden välinen taistelu

5. elokuuta järjestettävään Olavinlinna Boxing Night -tapahtumaan on varmistunut myös toinen suomalaisten ammattinyrkkeilijöiden välinen ottelu. Järvenpääläinen Samuli Kärkkäinen iskee alemman raskaansarjan kamppailussa yhteen kotkalaislähtöisen Elia Juustin kanssa. Ottelu on sovittu kuusieräiseksi, mutta näiden herrojen kohdalla ei olisi lainkaan ihme, mikäli voittaja saataisiin selville jo ennen täyttä aikaa.

Samuli Kärkkäinen (17–1) on yksi Suomen lupaavimmista ammattinyrkkeilijöistä. Vuonna 2016 ammattilaiseksi siirtynyt Kärkkäinen on noussut määrätietoisesti ylemmäs Euroopan arvolistoilla, ja Euroopan ammattinyrkkeilyliiton EU-listalla hän on jo sijalla 18. Merkittävät ottelut ovat siis järvenpääläisen käsien ulottuvilla, mutta ensin hänen on päästävä Elia Juustin ohi. Eikä tämä ole helppo tehtävä.

Elia Juusti (2–0) on ammattilaisena Kärkkäistä kokemattomampi nyrkkeilijä, mutta ei kannata tuijottaa pelkästään ottelurekordia. Olympiatyylin puolella Juusti voitti muun muassa kultaa arvostetussa GeeBee-turnauksessa vuonna 2022, ja vuonna 2020 hän iski 91-kiloisten SM-hopeaa. Ammattilaisena hän on osoittanut olevansa iskujenvaihtoja pelkäämätön taistelija, jonka hankala nyrkkeilytyyli tuottaa ongelmia vastustajalle kuin vastustajalle.

”Mahtavaa päästä ottelemaan Olavinlinnaan! Olen käynyt siellä aikaisemmin kerran katsojana, ja on hienoa päästä nyt itse kehään. Mitä vastustajaan tulee, hän on nuori ja nälkäinen kundi, joka ei varmasti päästä minua helpolla. Tiedossa on viihdyttävä ja vauhdikas ottelu, jonka minä totta kai klaaraan. Siitä sitten edetään kohti isompia matseja”, tuumaa Kärkkäinen.

”On hienoa päästä ottelemaan Savonlinnaan näin isoon tapahtumaan. Vesi kielellä odotan tulevaa koitosta, ja kyllä sieltä voittoa lähdetään hakemaan”, Juusti puolestaan sanoo.

”Kärkkäisen ja Juustin kohtaamisesta voi odottaa ankaraa taistelua. Kärkkäinen on kaksikosta kokeneempi, mutta Juustia ei kannata missään nimessä aliarvioda. Hän on vaarallinen nyrkkeilijä, joka tietää kyllä, miten suuri tilaisuus tämä hänelle on. Voiton myötä Juusti harppaisi urallaan kertaheitolla monta askelmaa eteenpäin, ja hän tekee varmasti kaikkensa hyödyntääkseen tilaisuuden”, sanoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva nyrkkeilymanageri Pekka Mäki.

Olavinlinna Boxing Nightin pääottelussa raskaansarjan supertähti Robert Helenius kohtaa savonlinnalaissyntyisen, nykyään Helsingissä asuvan Mika Mielosen. Illan esiotteluissa nähdään myös Oskari Metz, Jamil Elo, Arslan Khataev, Jose Antonio Sanchez Romero sekä Olavi Hagert. Heidän vastustajansa julkistetaan lähiaikoina.

Olavinlinna Boxing Night on osa 3.–5.8. järjestettävää Olavinlinna Super Weekend -tapahtumasarjaa. Samalla viikolla voi nähdä 3.8. Tarja Turusen ja Marko Hietalan metallikeikat sekä 4.8. Gregorianin upean kuorokonsertin. Tarjolla on siis maailmanluokan musisointia, rakastettuja hittikappaleita ja vauhdikasta kamppailu-urheilua saman viikon aikana. Tätä ei kannata missata!

Olavinlinna Boxing Nightin pääsyliput ovat myynnissä alkaen hintaan 39 euroa. Tarja Turusen ja Marko Hietalan tähdittämän keikkaillan sekä Gregorian-konsertin liput maksavat alkaen 49,50 euroa. Ennakkomyynti tapahtuu Lippu.fi-palvelussa.

TIEDOTE