Salossa oli hieno nyrkkeilyilta

Salossa iskettiin kaikin puolin hieno nyrkkeilyilta lauantaina 6. huhtikuuta. Ottelut olivat tasaisia ja tasokkaita, ja iso yleisömäärä (n. 700-900 katsojaa) sai tunnelman kohoamaan kattoon tapahtuman pääottelun aikana.

Jarkko Putkonen nyrkkeili erinomaisen pistevoiton Hollanin Brahim Kamalista kahdeksaneräisessä ylemmän kevyen sarjan ottelussa. Arvostetelutuomarien pisteet Putkosen eduksi olivat 79-74, 79-74 ja 80-72.

Ensimmäiset viisi ja puoli erää Putkonen nyrkkeili paremmin kuin koskaan aiemmin. Kotikehän mies nyrkkeili kurinalaisesti ja löi kovia osumia hollantilaisen päähän ja vartaloon. Kamal onnistui kuitenkin pitämään ottelun varsin tasaväkisenä ja sai itsekin muutamia hyviä osumia perille.

Kuudennessa erässä Kamal näytti väsähtävän ja Putkonen rummutti häntä köysissä. Tyrmäystä hakenut Putkonen innostui hieman liikaa ja juoksi hollantilaisen nyrkkiin. Pahasti sekaisin ollut salolainen taisteli kuitenkin hyvin itsensä ulos tukalasta tilanteesta. Kaksi viimeistä erää Putkonen nyrkkeili taas tarkemmin ja näin hänet palkittiin ansaitusti pistevoitolla.

Katso putkosen haastattelu tästä:

Latvian Jevgenijs Andrejevs kykeni odotetusti 60. ammattilaisottelussaan tarjoamaan Eemeli Katajistolle kelpo vastuksen. Turkulainen hallitsi ottelun kaikkia eriä otellen välillä kaukaa ja välillä jääden lähemmäksi hakien iskupaikkoja. Katajisto paljon saikin teräviä osumia perille, mutta kovapäinen Andrejevs ei ollut niistä moksiskaan ja aina silloin tällöin Andrijevskin sai lyötyä osumia.

Kaikki tuomarit antoivat ansaitusti jokaisen erän (60-54) Katajistolle. Näin turkulainen sai ensi kerran kelpo vastuksen ammattilaiskehissä ja hyvää kokemusta pidemmän ottelun myötä. Jälleen mainio esitys Katajistolta ja hänen jatkouraltaan voidaankin odottaa hyviä meriittejä.

Katso videopätkä Katajiston ottelusta ja miehen haastattelu!

Erittäin positiivista tapahtumassa oli myös se, että amatööriottelut olivat tasokkaita ja viihdyttäviä. Turhan usein ammattilaisotteluiden yhteydessä pidettävät amatööriottelut ovat heikkotasoisia, mikä antaa lajista väärän kuvan.

Amatööriotteluissa voittoihin iskivät Clarence Goyeram, Kim Hirvonen, Henrik Enroth ja Mathias Eklund.