Sami Selesmaa kehään perjantaina

Porilainen Sami Selesmaa, 36, hakee uransa toistaiseksi merkittävintä voittoa perjantaina Slovakiassa, kun hän haastaa kaikki 20  otteluaan voittaneen Tomas Kovacsin, 35, kuusieräisessä raskaan keskisarjan ottelussa.

Aikanaan huikeat 250 amatööriottelua iskenyt ja peräti 11 SM-mitalia saavuttanut Sami Selesmaa on voittanut kahdeksasta ammattilaisottelustaan kuusi. Tyrmäysvoittoja miehellä on kolme ja molemmat Selesmaan tappiot ovat tulleet ennen täyttä aikaa.

Slovakian Tomas Kovacs on tosiaan voittanut kaikki 20 ammattilaisotteluaan, mutta kovatasoisia nyrkkeilijöitä Kovacs ei ainakaan toistaiseksi kukistanut. Miehen listalta löytyy muutama niukka pistevoitto nyrkkeilijöistä, jotka eivät ole olleet kilpailukykyisiä Euroopan huippuja vastaan. Tämä ehkä kertoo siitä ettei Kovacskaan kuuluisi huipputasolle.

Periaatteessa Selesmaalla on ottelussa hyvätkin yllätysmahdollisuudet, onhan mies otellut etenkin amatöörinä paljon kovempiakin kavereita vastaam, mutta Kovacs lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Todennäköisesti hänen monipuolinen iskuvalikoima, hyvä iskuteho ja ennenkaikkea kova voitontahto saavat Selesmaan tyytymään tappioon.