Samuli Kärkkäinen viikon leirisparraajana Latviassa

Vaikka corona-pandemia on näivettänyt myös ammattinyrkkeilyaktiviteetit murto-osaan normaalisti, niin ainakaan järvenpääläinen Samuli Kärkkäinen ei ole ripustanut hanskoja edes väliaikaisesti tauolle. Viime viikon Samuli nimittäin hikoili Elektrum-harjoituskeskuksessa Riikassa kutsuttuna Nikolajs Grisuninsin harjoitusvastustajaksi.

– Grisunins kohtaa ensi lauantaina Milanossa IBF-liiton alaisessa mestaruusottelussa Fabio Turchin ja Turchin ollessa noin 190-senttinen vasuri latvialaiset tarvitsivat vastaavia kavereita viimeistelyleirille antamaan Grisuninsille kovia eriä. Samulin ohella paikalla oli myös entinen Englannin mestari Bob Ajisafe, kertoo sparrijärjestelyistä vastannut nyrkkeilyagentti Petri Paimander.
Samulille kokemus sparrivastustajan tehtävästä oli ensimmäinen, mutta ei näillä näkymin viimeinen!

– Todella hyvin oli hoidettu kaikki järjestelyt ja harjoitukset samoin huippuluokkaa. Kyllä tuollaisesta kokemuksesta saa omaankin nyrkkeilyyn uutta virtaa ja itseluottamusta, kun näkee kehässä pärjäävänsä maailmanluokassa ottelevien kavereiden kanssa. Grisunins’illakin takana ennen ammattilaisuutta jo World Series of Boxing -kokemusta ja pitkän kansainvälisen tason amatööriura, kertoo reissukokemuksistaan Samuli itse.

– Totta kai on kova nälkä päästä myös oikeaan kilpakehään taas mahdollisimman pian, mutta hyvää teki tämäkin kokemus, lopettaa Samuli pikakommenttinsa.

TIEDOTE