Savate Fight Nightissa hienoa nyrkkeilyä

Santeri Tuomela ja Hector Tanajara Jr
Santeri Tuomela ja Hector Tanajara Jr
Santeri Tuomela ja Hector Tanajara Jr. Kuvaaja: Elias Andersson

Sunnuntaina Helsingin Urheilutalolla iskettiin Savate-otteluiden lisäksi kolme kovatasoista nyrkkeilyottelua. Tapahtuman hienointa nyrkkeilyä esitti kuusinkertainen USA:n juniorimestari Hector Tanajara Jr.

Tanajara Jr. kukisti 60-kiloisten ottelussa Suomen junnumestarin Santeri Tuomelan kaikin tuomariäänin 3-0. Tanajara Jr. esitti nuorten huippulupausten kohtaamisessa monipuolista iskuvalikoimaa, hyvää puolustustyöskentelyä ja aggressiivista nyrkkeilyä.

Pitkänhuiskea Tuomela pärjäsi kaukoetäisyydellä varsin hyvin, mutta puoli -ja lähietäisyydellä Tanajara Jr. laittoi hienosti teräviä iskujaan yhteen ja oli kirkkonummelaista parempi. Tavoitteekseen Tanajara Jr. on ilmoittanut kultamitalin Rion olympialaisissa 2016.

Miesten 81-kiloisissa Texasin mestari Eddie Ortiz kukisti lahtelaisen Suomen mestarin Safeen Akreyin niukasti, mutta ansaitusti tuomariäänin 2-1. Avauserä meni taitavan suomalaisen komennossa, mutta toisessa erässä Ortiz alkoi laittamaan iskujaan yhteen ja lisäämään painetta. Kolmannessa erässä Akrey taisteli hienosti, mutta jenkki oli hitusen osuvampi.

Naisten 69-kiloisten rankingykkönen ja viisinkertainen Suomen mestari Pauliina Virta hävisi hieman yllättäen Porvoon Mathilda Soukalle. Naiset iskivät tasapuolisesti kaikki neljä erää, mutta monipuolisesti lyönyt Soukka sai perille ottelun selvimmät osumat. Yksi arvostelutuomareista sai ottelun tasan ja kaksi Soukan voittajaksi.

Nyrkkeilykehissäkin paljon viihtynyt Annukka Volotinen kärsi Savaten Euroopan mestaruusottelussa niukan ja kyseenalaisen hajaäänitappion Ranskan Cindy Demarlelle. Savaten EM-otteluita tapahtumassa käytiin neljä kappaletta.

Savate Club Helsingin hoiti tapahtuman järjestelyt esimerkillisen upeasti. Valonheittimet ja savukoneet saivat Urheilutalon hienon näköiseksi, tanssiesityksen, kehätytöt, musiikki ja kehääntulokappaleet nostivat tunnelmaa ja paikalla oli runsaasti järjestelyväkeä.