Savonlinnan ammattinyrkkeilyillan ohjelma valmistunut – Niklas Räsäselle vastustajanvaihdos!

 

Niklas Räsäsen alkuperäinen vastustaja, ylemmän keskisarjan Belgian mestari Matingu Kindele perui tulonsa Suomeen vedoten olkapäävammaan. Nopealla aikataululla korvaajaksi löytyi matchmaker, Petri Paimanderin laajan kontaktiverkoston avulla,  Serbian Geard Ajetovic, 34. Isossa-Britanniassa vuonna 2003 ammattilaisuransa aloittanut serbialainen on iskenyt tähän mennessä 38 paidatonta kamppailua, joista saldona on 26 voittoa (12 ennen täyttä aikaa), 11 tappiota ja yksi ratkaisematon. Vain 174 cm pitkä, mutta härkämäisen vahva Ajetovic ei ole koskaan kärsinyt tappiota ennen täyttä aikaa, vaikka vastassa on olleet mm. maailmanmestarit Daniel Geale, Dmitry Pirog ja Harry Simon samoin kuin Amin Asikaiselle tuskallisen tutut Matthew Macklin ja Piotr Wilczewski.

– Jos oli alkuperäinenkin vastustaja kilpailukykyistä kaliiberia, niin nyt tulee Nikulle eteen oikea ”loikka tuntemattomaan” eli kertaheitolla noustaan tasolle, joka ei häpeä missään vertailussa. Ajetovic on ollut kilpailukykyinen ihan ketä tahansa keskisarjan ja ylemmän keskisarjan miestä vastaan onkaan otellut, kommentoi ottelua Räsästä valmentava ”mestarientekijä” Pekka Mäki.

– Tutuilla vahvuuksilla ja aseilla ottelu pitää selvittää. Ulottuvuutta, nopeutta ja räjähtävyyttä Niklaksella pitäisi olla enemmän kuin Ajetovicilla. Mutta kaveri tarjoaa vastaan niin paljon hurjemman kehäkokemuksen, että jokainen Niklaksen virhe voi olla viimeinen. Usein puhutaan siitä sadan prosentin suorituksesta, mutta nyt keskittymisen pitää pikemminkin olla 110-prosenttinen, jatkaa Mäki ottelun suojatilleen tuomista haasteista.

Kaksi vuotta sitten juuri Olavinlinnassa ammattilaisuransa aloittanut Räsänen on toistaiseksi esiintynyt paidattomassa kehässä yhdeksän kertaa ja voittanut kaikki ottelunsa, niistä viisi ennen täyttä aikaa.

Koivulalle Suomen-tuttu vastustaja

Räsäsen tavoin kolmatta kertaa Olavinlinnan kehään nouseva Jussi Koivula, 31, saa puolestaan vastaansa jo kolmatta kertaa Suomen kehissä nähtävän pitkänhuiskean Artem Karasevin, 23. Jenisein varrella Itä-Siperiassa syntynyt, nykyään Liettuassa asustava Karasev on tätä ennen kärsinyt niukan pistetappion entiselle keskisarjan Suomen mestari Fitim Latifille vuonna 2013 ja voittanut viime toukokuussa Härmässä Mika Ritalan.

Kummassakin ottelussa Karasev on osoittanut olevansa erittäin hyvä ja myös iskuvoimainen nyrkkeilijä, jonka heikoin osa-alue löytyy lähiottelusta ja vartaloiskujen vastaanotosta. Koivulan on siis parasta saada jälleen otteisiinsa aimo annos aggressiivisuutta.

Koko ottelukortti valmiina

Ottelujärjestys Olavinlinnassa 8.8.2015. 1. ottelu alkaa klo 19:00

1) Jesse Jouhki, Espoo, 1-0 (1) vs. Bojan Veljkovic, Serbia, 1-4-1 (1)

Kevytsarja, 4 erää

2) Jussi Koivula, Tampere, 18-2 (6) vs. Artem Karasev, Venäjä/Liettua, 6-19-1 (4)

Kevyt keskisarja, 6 erää

3) Sari Kuutsa, Lapinlahti, 2-0 (1) vs. Suzana Radovanovic, Serbia, 1-18

Välisarja, 6 erää (2 min.)

4) Jarkko Putkonen, Halikko, 11-0 (6) vs. Nordeen Toure, Togo/Helsinki, 4-0 (4)

Ylempi kevytsarja, 8 erää

5) Olavi Hagert, Mikkeli, 1-0 (1) vs. Daniel Minescu, Romania, 1-3

Välisarja, 4 erää

6) Niklas Räsänen, Helsinki, 9-0 (5) vs. Geard Ajetovic, Serbia, 26-11-1 (12)

Välisarja, 8 erää

7) Eva Wahlström, Helsinki, 14-0-1 (3) vs. Everline Odero, Kenia, 6-6-2 (1)

Kevytsarja, 8 erää (2 min.)