Savonlinnan kamppailukesä kuumenee – heinäkuun Fight Nightin ohjelma lähes valmis


Kamppailu-urheilun ystävillä riittää kesällä jännitettävää. Savonlinnassa on tarjolla kaksi kovaa tapahtumaa, joissa otetaan tuimasti miehestä mittaa – heinäkuussa jopa suomalaisittain ennennäkemättömän monipuolisella kattauksella

16. heinäkuuta järjestettävässä Fight Night Huwila Areena -illassa nimittäin nähdään sekä ammattinyrkkeilyä että vapaaottelua. Tämä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun näitä kahta lajia pääsee seuraamaan samassa tapahtumassa. Tarjolla on neljä ammattinyrkkeilyottelua ja neljä vapaaottelumatsia.

Ammattinyrkkeillijöistä paikalla ovat Olavi Hagert, Jamil Elo, Ivan Perälä ja Elia Juusti. Välisarjan Olavi Hagert (5–0) iskee tapahtumassa comeback-ottelunsa, kun mikkeliläisnyrkkeilijä palaa kehätöihin kuuden vuoden tauon jälkeen. Hagert kohtaa illan päätöskamppailussa unkarilaisen Laszlo Koszegin. Ammattilaisdebyyttinsä Savonlinnassa iskevä Ivan Perälä puolestaan saa vastaansa ylemmän keskisarjan kamppailussa niin ikään unkarilaisen Janos Lakatosin.

Elia Juustin ja Jamil Elon vastustajat varmistuvat pian. 91-kiloisten SM-hopeaa amatöörinä napannut Juusti on tapahtuman toinen suomalaisdebytantti, ja keskisarjassa otteleva Jamil Elo puolestaan nousee ammattilaiskehään kolmatta kertaa. Yleisöllä onkin oiva tilaisuus nähdä kotimaisen ammattinyrkkeilykentän tulevaisuuden tähtiä uransa alkumetreillä.

Vapaaottelupuolella isketään kolme amatööriottelua sekä yksi ammattilaisten kohtaaminen. Suunnitelmia on laitettu matkan varrella uusiksi, sillä ammattilaisotteluksi alun perin kaavailtu Mici Saariston ja Oskar Jaskarin ottelu on jouduttu perumaan Saariston selkävamman vuoksi. Sen sijaan yleisö pääsee näkemään, miten turkulainen Kirill Andreev ottaa keskisarjan kohtaamisessa mittaa Latvian Ricards Ozolsista. Andreev on voittanut amatöörinä kahdesti Suomen mestaruuden ja kertaalleen EM-hopeaakin.

Amatööreissä nähdään runsaasti paikallista vapaaotteluosaamista, sillä jokaisessa kolmessa amatöörimatsissa on toisena osapuolena Savonlinnan Fighters House -seuran kasvatti. Välisarjan Jari Löppönen saa vastaansa Espoon Jyri Lehdon, kevytsarjan Marko Heponiemi kohtaa Oulun Petteri Ronkaisen ja välisarjan Marko Kettunen ottelee Lahden Lassi Leivoa vastaan.

Fight Night Huwila Areena -tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä Lippupisteessä hintaan 38,50 euroa. Tapahtuma alkaa kello 19, jolloin amatöörivapaaottelijat aloittavat urakkansa. Heidän jälkeensä nähdään ammattilaisvapaaottelijoiden kohtaaminen, ja puolen tunnin väliajan jälkeen on ammattinyrkkeilijöiden vuoro.

Elokuussa ammattinyrkkeily palaa puolestaan näyttävästi Olavinlinnaan. 6. elokuuta nähdään perinteikäs Boxing Night Olavinlinna, joka on aiempina vuosina tarjonnut yleisölle runsaasti suuria tunteita ja kotimaisten tähtinyrkkeilijöiden otteita.

Tämän vuoden tapahtuman ohjelma on pian valmis, ja tässä vaiheessa voidaan vinkata, että mikäli kotimaisten nyrkkeilijöiden väliset iskujuhlat kiinnostavat, kannattaa ilta merkitä saman tien muistiin. Olavinlinnassa nähdään nimittäin eräs varsin kiinnostava SM-ottelu, eikä tämä kamppailu jää suinkaan ainoaksi kahden suomalaisiskijän väliseksi taisteluksi.

Boxing Nightin etkoilla 5. elokuuta päästään nauttimaan raskaasta rockista, kun kotimainen superyhtye Apocalyptica esiintyy Olavinlinnassa.

TIEDOTE