Savonlinnan nyrkkeilyillan ottelukortti paketissa

Kuva: Saku Schildt

14. elokuuta Savonlinnassa järjestettävän ammattinyrkkeilyillan ohjelma alkaa hahmottua. Boxing Night Huwila Areena Savonlinna -tapahtuman esiotteluissa nähdään Jose Antonio Sanchez Romero (13–0–1), Oskari Metz (14–0), Sanna Turunen (6–4–1), Nourdeen “Ukunta” Toure (11–2) sekä ammattilaisdebyyttinsä iskevä Jamil Elo. Iltaan saattaa varmistua vielä yksi ottelu lisää.

Helsingissä asuvalle espanjalaisnyrkkeilijälle Jose Sanchezille ilta on erityisen tärkeä, sillä hän pääsee viimein iskemään Euroopan Unionin alueen mestaruudesta. Sanchez on ollut titteliottelussa kiinni jo usean vuoden ajan, mutta koronapandemia on tehnyt ottelun järjestämisen mahdottomaksi. Elokuussa Sanchez pääsee vihdoin näyttämään kyntensä. Häntä vastaan asettuu espanjalainen Cristian Rodriguez (12–5).

“Tämä on upeaa. Olen odottanut tilaisuuttani jo monta vuotta, ja olen varma, että titteli jää Suomeen”, Sanchez sanoo.

“Tunnen Rodriguezin vuosien takaa. Olemme nyrkkeilleet samoissa amatööriturnauksissa Espanjassa, ja olen pitänyt silmällä hänen uransa etenemistä. Hän ei siis pysty yllättämään minua, ja tiedän olevani häntä nopeampi, pidempi ja vahvempi nyrkkeilijä. En malta odottaa ottelua.”

Lisäksi Sanna Turunen (6–4–1) pääsee ottelemaan WIBF- ja GBU -liittojen mestaruudesta. Turusta vastaan asettuu georgialainen Elene Sikmashvili (9–9), jonka Turunen kukisti jo kertaalleen Helsingissä vuonna 2019.

Illan pääottelussa Edis Tatli kohtaa italialaisen Gianluca Ceglian kevyen sarjan EM-ottelussa. Tämä on Tatlin tilaisuus voittaa Euroopan mestaruus jo kolmannen kerran – saavutus, johon yksikään toinen suomalaisnyrkkeilijä ei ole yltänyt.

Illan otteluparit ovat seuraavat:

Ylempi välisarja, 4 erää: Jamil Elo vs. Stanislav Perfilov (EST)

Välisarja, 6 erää: Nourdeen Toure vs. Abdellah Lahlou (ITA)

Välisarja, 8 erää: Oskari Metz vs. Emanuele Cavallucci (ITA)

Ylempi kääpiösarja, 12 erää: Jose Antonio Sanchez Romero (FIN/ESP) vs. Cristian Rodriguez (ESP)

Ylempi keskisarja, 10 X 2 min: Sanna Turunen vs. Elene Sikmashvili (GEO)

Kevytsarja, 12 erää: Edis Tatli vs. Gianluca Ceglia (ITA)

Boxing Night Huwila Areena Savonlinna -tapahtuman yhteydessä julkaistaan Suomen nyrkkeilykenttää syväluotaava kirja Tuhannen ja yhden iskun tarinat (Docendo). Kirjassa kotimaiset nyrkkeilijät, valmentajat, tuomarit ja muut alan toimijat kertovat kokemuksiaan kovan lajin melskeistä. Teoksessa pääsevät ääneen muun muassa Robert Helenius, Eva Wahlström ja Amin Asikainen sekä Savonlinnassa ottelevat Edis Tatli, Jose Sanchez, Nourdeen Toure ja Oskari Metz.