Suomalaisille luvassa kovia otteluita Helsingin nyrkkeilyiltaan

Näillä näkymin neljä suomalaisnyrkkeilijää iskee 10. marraskuuta Helsingin Jäähallissa pidettävässä ammattinyrkkeilytapahtumassa. Pääottelussa Robert Helenius kohtaa bahamalaisen Sherman ”The Tank” Williamsin ja Heleniuksen lisäksi kehässä nähdään kolme muutakin suomalaisnyrkkeilijää.

Robert Heleniuksen isän Karl Heleniuksen valmennettava Fitim ”Hit Him” Latifi, 22, saa vastaansa norjalaisen Alexander Jacobsenin, 24, kuusieräisessä keskisarjan ottelussa. Molemmilla nuorilla lupauksilla on takanaan kaksi voitokasta ammattilaisottelua. Jacobsenin molemmat voitot ovat tulleet tyrmäyksellä ja Latifin pisteillä.

– Fitim on parhaillaan Saksassa sparraamassa Team Sauerlandin Marcos Naderin ja Henry Weberin kanssa. Hyvin on kuulemma mennyt ja siksi tämä on erinomainen aika ottaa uran ensimmäinen tositesti, isä-Helenius kertoo.

Jäähallin kehässä nähdään myös hallitseva keskisarjan Suomen mestari Timo Laine, 28, jonka vastustaja kahdeksaneräiseen otteluun ilmoitetaan myöhemmin. Viimeiset seitsemän ottelua voittanut Laine nappasi Suomen mestaruusvyön viime vuonna kukistamalla Kai Kauramäen pisteillä.

Tapahtuman neljäs suomalaisnyrkkeilijä ilmoitetaan myöhemmin.

– Tarkoitus on, ettei yhdelläkään suomalaisnyrkkeilijällä olisi tapahtumassa niin sanotusti varmaa voittoa. Yleisöystävällisiä ja kovia ottelua on luvassa, kertoo kolmen suomalaisottelun vastustajien hankinnasta vastaava Petri Paimander.

Ulkomaalaisista kehässä nähdään Norjan entinen MM-ottelija Andreas Evensen, Ruotsin voittamaton Erik Skoglund, sekä tanskalaiset Dennis Ceylan, Micki Nielsen ja Patrick Nielsen, jolla on hallussaan WBA-liiton keskisarjan Inter-Continental mestaruusvyö.

Heleniuksen ottelu näytetään televisiossa ainoastaan Viasatilta maksullisena lähetyksenä. Esiotteluita näyttää myös Nelonen Pro -kanava. Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupalveluissa kautta maan ja osoitteessa www.lippupalvelu.fi.