Suomalaisille tyrmäysvoitot – Islantiin pistevoitto

teemu tuominen12
Kuva: Juha Varis

Lauantaina puoliltaöin Vaasassa päättynyt HulluPullo Boxing Night tarjosi reilulle parillesadalle katsojalle nyrkkeilyviihdettä, tyrmäyksiä ja kotivoitot.

Illan avausottelussa Mathias Eklund kukisti Unkarin Gergely Antalin TKO 2 tuomiolla unkarilaisen satutettua kätensä ja jouduttua lopettamaan ottelun. Ottelu oli siihen asti ollut hyvää ja vauhdikasta nyrkkeilyä, jossa Eklund oli ollut niskanpäällä Puoliltaöin päättynyt HulluPullo Boxing Night tarjosi reilulle parillesadalle katsojalle nyrkkeilyviihdettä, tyrmäyksiä ja kotivoitot.

 

Toisessa ottelussa Islannin Gunnar Kolbeinn Kristinsson sai täydä töitä täydet neljä erää uransa 60. ammattilaisottelun iskeneen Latvian Edgars Kalnarsin kanssa. Kalnarsin sisukkaasta taistelusta huolimatta otteluvoitto matkasi ansaitusti Islantiin kaikkien tuomarien papereissa pistein 40-37.

 

Kolmannessa ottelussa Sami Enbom otti uransa jo kahdeksannen voiton. Kyseessä oli samalla Enbomin neljäs keskeytysvoitto. 63 ottelua aiemmin iskenyt Titusz Szabo kukistui jo toisessa erässä Enbomin rennon, mutta tehokkaan työskentelyn myötä.

 

Illan pääottelussa Teemu Tuominen teki kehäpaluun ja nappasi kymmenennen voittonsa ja kuudennen keskeytysvoiton. Unkarin Istvan Szucs kukistui toisessa erässä teknisellä tyrmäyksellä. Tuominen otteli nyt ensimmäistä kertaa Omaran Tourayn valmennuksessa ja Tuomisen ottelu oli aiempaa monipuolisempaa. Tuominen oli säilyttänyt vanhan lyöntivoimansa, mutta mukaan oli tullut uutta juonikkuutta ja raskaat iskut heittivätkin Szucsin luvunlaskujen kautta keskeytyskuntoon toisen erän puolivälissä.

 

-Vaikka tällaisten tapahtumien järjestäminen on raskasta puuhaa, niin kyllä omien nyrkkeilijöiden tämän iltaiset esitykset ovat se, minkä vuoksi tätä tehdään; Mathiakselta vähintäänkin hyvä debyytti ja miehestä näki, että latausta oli hommassa paljon mukana, mutta ei liikaa. Samin esitys oli ehkäpä uran toistaiseksi paras; rento, mutta satuttava. Teemun otteet olivat myös miehen uran toistaiseksi parasta ja hienoa katseltavaa, kommentoi Markus Lammi.

 

Janne Forsmanin ensi viikon lauantain Tallinnan ottelun jälkeen Caramelito Promotionsin nyrkkeilijät ovat seuraavan kerran kehässä 9.5. Lapualla Voiman Juhlaa -tapahtumassa.​