Suomalaislupaukset metsästävät voittoja Riikan kehässä – myös vastustajat tappiottomia!

Vuonna 2019 ammattilaisdebytoineet Rasmus Bergman, 23 ja Topias Lepo, 26, ovat muiden suomalaiskehätyöläisten tavoin kärsineet coronaviruksen aiheuttamasta tapahtumapulasta ja ottelutilaisuudet ovat olleet harvassa. Bergmanilta löytyy kahdelta vuodelta kolme voittomerkintää ja Lepolta neljä. Kumpikin on iskenyt yhden aiemmista voitoistaan keskeytyksellä.Nyt kumpainenkin saa tilaisuutensa haastaa tappioton latvialaisnyrkkeilijä, kun ottelijamme nousevat huomenna kehään Riika Areenalla Mairis Briedisin MM-ottelun esi-illassa. Jo heinäkuisella Latvian vierailullaan pistevoiton iskenyt Bergman kohtaa 6-eräisessä välisarjan (alle 67 kg) ottelussa Sergejs Marcenkon ja Lepo puolestaan Francis Rozentalsin neljän erän kamppailussa, jonka painoraja on ylemmän keskisarjan 76 kg.

Bergman vs Marcenko: Vaikka karkkilalaislähtöinen, Espooseen asettunut Rasmus Bergman aloittikin ammattilaisuransa jo 21 vuoden iässä, on kyseessä silti paitakehissä rutinoitunut ottelija. Bergman edusti Suomea niin nuorten MM- kuin aikuisten EM-kehässä ja iski myös GeeBee-turnausvoiton keväällä 2017. Olympiatyylin kokemusetu on siis selkeästi suomalaiskulmassa kun puolitoista vuotta vanhempi latvialainen otteli vain toistakymmentä ottelua lähinnä kansallisissa kisoissa. Ammattikokemuksen suhteen Marcenkolla sen sijaan on pieni etu.

Heinäkuussa kun tämä kaksikko esiintyi edellisen kerran samassa tapahtumassa otteli Sergejs nimittäin jo kuusieräisen kamppailun kun Bergman on tähän saakka pysytellyt neljäeräisissä. Helppoa iltapuhdetta ei tuolloin keskikesällä saanut kumpikaan. Rasmus voitti ammatilaisdebytoineen nuoren Jegors Mamasevsin hajaäänituomiolla ja Marcenko päätyi ratkaisemattomaan maanmiestään Martins Blumentalsia vastaan. Kyseiset tulokset kuten myös Bergmanin ja Marcenkon välitön matsauttaminen toisiaan vastaan kuvaa hyvin Latvian johtavan ammattinyrkkeilypromootion LNK Boxingin ambitioita tehdä hyviä, kovia ja jännittäviä otteluita.

Näissä illoissa ei mottona ole suojeltujen listanumeroiden paisuttaminen. Bergman palaa Riikaan hyvillä mielin: ”Kilpailujärjestelyt ja vierailijoiden kohtelu oli viime kerralla aivan priimaluokkaa, tuomarointi tasapuolista ja kaikesta jäi tosi hyvä maku suuhun. Otteluesitys ei ollut sillä kertaa lähellekään parasta ja 1½ vuoden kehäruoste tosiaankin näkyi otteissa! Onneksi tuli kuitenkin voitto ja nyt lähdetään parantamaan rutkasti.”

”Vaikka ei tässä ole tarkoitus Suomenkaan kehiä hylätä, niin mieluusti kyllä ottelisin jatkossakin näissä LNK-illoissa. Toivottavasti myös siinä päässä otteista tykätään – väliäkö sillä vaikka ura etenisi puoliksi Latviassa, kunhan hyviä matseja tulisi säännöllisesti ja niiden avulla kehitys jatkuu.”

Lepo vs Rozentals: Aiemmista neljästä ammattilaisottelustaan melko vaivattomat voitotiskenyt Topias Lepo on puolestaan ensimmäisen todellisen testinsä edessä kohdatessaan kotikehän suurlupauksen, vasta 20-vuotiaan Francis Rozentalsin. Viimeisessä kahdessa ottelussaan latvialaisnuorukainen on osoittautunut kehittyvää iskuvoimaa lyödessään toisen erän keskeytysvoitot eestiläisestä Piotr Filatovista ja hollantilaisesta Melvin Wassingista – näitä otteluita edelsi neljä pistein voitettua ottelua eli Rozentals on toistaiseksi aina poistunut voittajana kaikista kuudesta ottelustaan. Topias Lepon valmentaja, pitkään ammattinyrkkeilyn parissa toiminut Miika Forsström näkee Rozentalsissa jopa tähtiainesta: ”Erittäin lahjakas ja ulkoisesti charmikas nuorukainen, jolla on näyttävä nyrkkeilytyyli.

Kyllä varmasti kaverista odotetaan kypsyvän niin mestaruustason iskijä kuin halleja täyttävä katsojien suosikkikin. Mutta Topias on kokeneempi, fyysisesti kehittyneempi ja uskon että meillä on mahdollisuudet, jopa todennäköisyys sotkea latvialaissuunnitelmia. Topias on ollut amatööriurallaan kovissa paikoissa ennenkin, kun Rozentalsille tämä tulee olemaan askel syvempiin vesiin. Kovuus ratkaisee eduksemme.”

Riian Porsche Centerissä pidetyssä punnitustilaisuudessa Lepo painoi 75,5 kiloa ja Bergman pysäytti vaa’an lukemaan 66,8 kiloa.

TIEDOTE