Suomen miesten heikot tulokset saivat jatkoa

Suomen lippu

Suomenlippu

Suomen miesten maajoukkueen heikot tulokset saivat jatkoa Romaniassa pidettävässä Golden belt turnauksessa. Ilman otteluvoittoja EM-kilpailuissa jääneen miesten maajoukkueen kaikki kolme nyrkkeilijää hävisivät avausottelunsa Romaniassa.

Joukkueen mukana on myös Ville Hukkanen, mutta hän ei osallistu turnaukseen, vaan harjoittelee joukkueen mukana. Honka ja Hukkanen matkaavat suoraan Romaniasta Italiaan leirille.

Alla suomalaisten tulokset ja valmentaja Jarkko Pitkäsen kommentit otteluista.

91 Kirill Ermakov RUS – Tomi Honka FIN 3-0 (29-28, 29-28, 29-28)

Suomalaisten kisaurakan aloittanut Honka lähti haastamaan venäläistä heti ensimmäisen erän ensi sekunneista lähtien. Honka painosti, mutta otteissa oli vielä turnauksen ensimmäiselle ottelulla tyypillistä puristusta. Toisessa erässä turha puristus jäi, ja Honka alkoi ottaa ottelua hallintaansa. Toisen erän lopulla venäläinen alkoi väsyä ja Hongan iskut löysivät yhä useammin tiensä perille. Kolmannessa erässä suomalainen jatkoi siitä, mihin edellisessä erässä jäi. Kolmas erä sujuikin suomalaiskomennossa.

Ottelun päätyttyä voittajaa jännitettiin sekä suomalaisten, että venäläisten kulmauksessa. Venäjän Ermakov lopulta voitti ottelun 3-0, ja ottelun ratkaisi toinen erä, jossa venäläinen oli niukasti parempi. Honka otteli hyvin ja laittoi venäläisen todella ahtaalle. Hiukan aiemmin alkanut loppurutistus olisi tuonut voiton Suomeen. Tappiosta huolimatta Tomin esitys oli mainio, ja tästä on hyvä jatkaa valmistautumista kohti MM-kisoja.

56 kg Razvan Andreiana ROM – Matti Koota FIN 3-0

Koota lähti otteluun aiemmista kohtaamisista oppineena, ja taktiikkana oli saada Andreiana hyökkäämään, ja hakea sen jälkeen paikat omille vastahyökkäyksille. Lähiottelussa kaksikosta vahvempi Koota pyrki tekemään romanialaisen ottelemisen ja olon hankalaksi. Taktiikka toimi hyvin, ja suomalaiskulmauksessa arvioitiin Matin olevan niukasti edellä kahden erän jälkeen. Koota näytti haluavansa voittaa ja oli niskan päällä ottelun hallinnassa, vaikka osumat olivat aika tasoissa.

Kolmannessa erässä kehätuomari päätti kuitenkin laskea lukua Matin kompastuttua. Tilanne oli siinä mielessä erikoinen, että kehätuomari kehoitti Mattia jo nousemaan ylös, kunnes juryn pöydän takaa käskettiin laskea lukua. Kootan kierrokset nousivat liikaa epäreilun kohtelun vuoksi ja ottelu meni yliyrittämisen puolelle. Tämän jälkeen kehätuomari antoi vielä varoituksen kiinnipitämisestä, vaikka Koota oli iskevä osapuoli tilanteessa, eikä häntä ollut edes huomautettu siitä aikasemmin ottelussa. Tämän jälkeen oli selvää, että romanialainen voitti ottelun. Tuloksen julistamisen jälkeen Andreiana pyyteli anteeksi Matin valmentajaisältä, Veli Kootalta.64 kg Florentin Nicolescu ROM – Lassi Seppälä FIN 3-0
Kesän aikana alle 60 kg sarjasta alle 64 kiloisiin siirtynyt Seppälä kohtasi vahvan romanialaisen. Ensimmäisessä erässä Seppälä jäi liian passiiviseksi, ja Nicolescu hallitsi kehätapahtumia. Toisessa erässä suomalainen pääsi jo paremmin otteluun mukaan iskien selkeitä osumia ajoittain hyvin avonaisesti hyökänneeseen romanialaiseen. Nicolescu oli kuitenkin edelleen hiukan aktiivisempi ja oli omaksunut uusien sääntöjen salliman varsin vapaan lähiottelun suomalaista paremmin.

Viimeisessä erässä Seppälä taisteli, kuten hänellä on tapana ja hän saikin satutettua vastustajaa muutamaan otteeseen. Nicolescun hankkima etumatka aiemmista eristä piti kuitenkin loppuun asti, ja Lassin kovasta taistelusta huolimatta voitto Romaniaan.