Tammer Turnaus alkaa torstaina Tampereella

Tammer

35. kansainvälinen Tammer Turnaus alkaa torstaina 16. lokakuuta Pyynikin Palloiluhallilla Tampereella. Tänä vuonna Tammer-turnauksessa on mukana on tasokas kattaus nyrkkeilijöitä eri maista. Suomen parhaimmiston lisäksi turnaukseen osallistuu ottelijoita Euroopasta, Amerikoista, Aasiasta ja Afrikasta.

Brasiliassa pidetään olympialaiset parin vuoden päästä, joten brasilialaiset ovat aktivoituneet ja kiertävät nyt ahkerasti kansainvälisiä kisoja. Joukkueesta löytyy myös maailmanmestari.

-Brasilia on arvostettu nyrkkeilymaa, jossa kärkinimet treenaavat ammattimaisesti. Everton Lopes on maailmanmestari vuodelta 2011. Viime vuoden MM-kisoissa mies jäi pronssille. Robenilson De Jesus on myös kokenut nyrkkeilijä ja on osallistunut sekä Pekingin, että Lontoon olympialaisiin, Nyrkkeilyliiton päävalmentaja Jarkko Pitkänen kertoo.

Brasilian lisäksi ensi kertaa mukana on myös Thaimaa kahden ottelijan voimin. Maanosista lisäksi Afrikka ja Pohjois-Amerikka ovat edustettuina. Ugandasta saapuu kuuden nyrkkeilijän joukkue ja USA:sta Tammer-turnaukseen osallistuu neljä miestä ja yksi nainen.

USA:n, Brasilian, Thaimaan ja Ugandan osallistuminen tuo haasteita eurooppalaisille joukkueille. Vaikka lajin perusteet ovat kaikkialla samat, tyylit voivat vaihdella paljon. Nyrkkeilyliiton päävalmentaja on varsin tyytyväinen Tammer-turnauksen kansainväliseen tasoon.

– Tämä on hyvä tilaisuus suomalaisille nyrkkeilijöille saada kokemusta erilaisista tyyleistä. Uskon, että myös katsojat viihtyvät, kun näkevät monipuolista nyrkkeilyä, Pitkänen sanoo.

Suomalaisnyrkkeilijöistä turnaukseen osallistuvat Niazz Ahmadi, Franky Ba, Timo Liljeroos, Henrik Enroth, Amir Nuri, Antti Hietala, Janne Ojapalo, Dmitro Tretjak, Kim Hirvonen, Jere Jokinen, Samuli Kärkkäinen, Tomi Honka ja Mira Potkonen, jolle on järjestetty neljän naisen turnaus.

Katso täysi osallistujalista!

OTTELUOHJELMA:

TO 16.10 klo 18.00 alkuottelut
PE 17.10 klo 13.00 ja 18.00 alkuottelut
LA 18.10 klo 12.00 ja 17.00 välieräottelut
SU 19.10 klo 14.00 loppuottelut

Kaikkia ottelutilaisuuksia voi seurata myös SportTV:n kautta edulliseen hintaan.