Tampereen illassa vain ammatilaisia

JarnoRosberg

Pyynikin urheiluhalliin 6.9.2014 tehtävä nyrkkeilyilta muuttuikin puhtaasti ammattinyrkkeilytapahtumaksi, kun olympiatyylin nyrkkeilyä Suomessa hallinnoiva Suomen Nyrkkeilyliitto (SNL) muutti aiempaa linjaansa ja kielsi yhteistapahtumalta kilpailuluvan. Tämä linjanmuutos pohjautuu lajin kansainvälisen kattojärjestön AIBAn uusiin linjauksiin, joiden mukaan AIBA pyrkii laajentamaan toimintaansa myös ammattinyrkkeilyyn ja on tämän johdosta siirtynyt yhä kärjekkäämmin sotapolulle perinteistä paidatonta nyrkkeilyä vastaan. Näin yli kymmenvuotinen perinne amatööri- ja ammattilaisnyrkkeilijöiden esiintymisistä samoissa tapahtumissa valitettavasti loppuu.

Ammattinyrkkeilyn osalta tapahtuma tämän johdosta sen sijaan kasvaa laajemmaksi. Pääottelussa nähtävän Jarno Rosbergin ja silmävammasta palaavan Eemeli Katajiston ohella Pyynikin kehään nousevat myös ex-EU-mestari, nykyisin tamperelaistunut Ville Piispanen, togolaisperäinen Nordeen ”Ukunta” Toure ja ammattilaisena debytoiva Lassi Seppälä. Yhdestä-kahdesta lisäottelustakin käydään neuvotteluja.

 

Lassi Seppälä siirtyy ammattilaiseksi

Tampereen Voimailuseuran (TVS) viime vuosien kestomenestyjä, kolminkertainen miesten Suomen mestari Lassi Seppälä, 24, riisuu 6.9. paitansa ja siirtyy ammattinyrkkeilyn puolelle. Kovalyöntinen Seppälä ottelee nelieräisen debyyttinsä kevytsarjassa, mutta tähtäin on asetettu alemmas.

– Alempi kevytsarja (-58,967 kg) on varmaan mulle sopivin paino jatkossa. Naisten Euroopan mestaruus on siinä luokassa suomalaisnyrkeissä, pitää varmaan itse tähdätä samaan miesten puolella, toteaa Seppälä.

– Pidempään tämä lajinvaihto on jo mielessä pyörinyt ja nyt kotikaupungin ilta toimi hienona avauksena. Lisäotteluitakin on jo syksyyn tiedossa, joten hyvää starttia lupailee.