TAMPERELAINEN NYRKKEILY KATETAAN PYYNIKIN KEHÄÄN

rosberg2

Hieman runsaan vuoden tauon jälkeen ammattinyrkkeily palaa Tampereelle, kun 6.9.2014 perinnerikkaassa Pyynikin urheiluhallissa tullaan näkemään edustava otos nimenomaan tamperelaisia amatööri- ja ammattinyrkkeilijöitä. Illan promotoi Boxing Tampere-nimeä kantava yhteenliittymä yhteistyössä P3-tallin ammattinyrkkeilijöiden ja Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden kanssa.

Illan pääottelussa painonsa alempaan raskaaseensarjaan tiputtanut Jarno Rosberg, 15-1 (5) tekee comebackinsa kotikaupunkinsa kehiin viiden vuoden poissaolon jälkeen. ”Uusi”, kevyempi Rosberg nähtiin ensimmäistä kertaa tositoimissa kesäkuussa Kauhavalla, mutta kyseinen ottelu jäi kovin lyhyeksi serbialaisvastustajan hyytyessä ”Kapteeni Maksakoukun” pelättyyn vasemman käden vartaloiskuun jo ajassa 1:33 ensimmäistä erää.

Tuon näytön jälkeen ei Tampereelle ollut mitään syytä raahata mitään ”kehien kiertolaista”, vaan 8 erän kamppailussa asettuu vastakulmaan kaikki 10 ammattiotteluaan voittanut Itävallan Gzim Tahiri. 26-vuotiaan albaanin listalta löytyy viisi keskeytys- ja viisi pistevoittoa, mutta Rosberg edustaa Tahirille selvää askelta aikaisempaa tasokkaampiin otteluihin. Tämän ottelun voittaja tullaan huomioimaan jo eurooppalaisissa mestaruuskuvioissa, tappio olisi etenkin jo 33-vuotiaalle Rosbergille katastrofi.

Illan semifinaali käydään myös suomalais-itävaltalaisissa merkeissä. Turun tekniikkataituri Eemeli Katajiston, 7-0 (3), kevätkausi meni plörinäksi silmän sarveiskalvovamman takia, mutta kuntoa on ylläpidetty niin että heti paluuotteluun uskalletaan tuoda uran toistaiseksi vahvinammattilaisvastustaja. Tahirin tallikaveri Haris Causevic on käynyt kolme vuotta kestäneellä ammattiurallaan 11 ottelua ja hävinnyt niistä vain yhden, saksalaisen Sauerland-mahtitallinlupaukselle Enrico Köllingille viime syksynä.

Lisäksi iltaan on suunnitteilla kahdesta kolmeen muutakin paidatonta ottelua.

TAMPERE vs. TUKHOLMA

Illan aloitukseksi on suunniteltu neljän amatööriottelun kaupunkikamppailua Tampereen ja Tukholman välillä. Tamperelaisjoukkue muodostuu kokonaisuudessaan maajoukkuetason iskijöistä. Myös ruotsalaisvieraiden joukossa tullee olemaan arvokisakokemusta yllin kyllin.

Tapahtuman liput myynnissä perjantaina 18.heinäkuuta Lippupisteessä ja Tiketissä (www.lippu.fi tai www.tiketti.fi)