Tatli iski EU-tittelin vyötäisilleen

Kuva: Minna Hatinen

”Prince” Edis Tatli, 25, nyrkkeili itsensä kevyen sarjan Euroopan Unionin mestariksi lauantaina Ringside Gymillä Leppävaarassa. Tatli iski teknisen tyrmäysvoiton Italian Paolo Gassanista heti avauserässä, kun epätasaista ottelua oli kulunut vain 80 sekuntia.

Tappiottoman uransa 19. peräkkäisen voiton nyrkkeillyt Tatli avasi ottelun heti iskien räväkästi pari vasenta koukkua italialaisen leukaan. Brittikehätuomari Richard James Davies keskeytti ottelun, kun Tatli myllytti kehäköysissä pahasti sekaisin ollutta Gassania.

– Mahtava fiilis. Tunsin kädessäni osuneeni todella hyvin vastustajaani ja halusin lopettaa ottelun lyhyeen. Tarkoitus ei ollut hakemaan nopeaa tyrmäystä, mutta kun paikka tuli, niin en jättänyt sitä käyttämättä, uusi EU-mestari kertoi.

– Tämä on vasta alkua. Haluan olla maailman paras, Tatli jatkoi.

Jokiselle vakuuttava voitto

Toinen helsinkiläislupaus Niko Jokinen, 24, iski uransa vakuuttavimman voiton tyrmäämällä iranilaisen Fatah Baghbanin kymmeneräiseksi kaavaillun keskisarjan ottelun ensimmäisessä erässä. Ottelun alku oli tasaista, mutta avauserän lopulla Jokisen vasen koukku yllätti iranilaisen ja kehätuomari Anssi Peräjoki sai laskea tämän ulos.

Myös illan muut suomalaisottelijat voittivat ottelunsa. Jarkko Putkonen kukisti taitavan Ivan Godorin pisteillä, Eemeli Katajisto tyrmäsi yleensä sitkeän Lubo Hantakin ensimmäisessä erässä ja Mikko Alanko debytoi ammattilaiskehässä kukistamalla Ladislav Nemethin pisteillä.

Tapahtuman järjesti P3 Boxing Pekka Mäen johdolla.