Tatli iski upean tyrmäysvoiton Olavinlinnassa

Niklas Räsänen

 

Edis Tatli ja Innocent Anyanwu
Edis Tatli ja Innocent Anyanwu, kuvaaja Minna Hatinen

Olavinlinnassa lauantaina pidetty Boxing Night Olavinlinna oli kaikin puolin onnistunut. Ottelut olivat hyvätasoisia ja dramaattisia, suomalaismenestys oli hyvää ja Olavinlinna oli käytännössä täynnä yleisöä.

Nyrkkeilyilta päättyi rajuun tyrmäykseen, kun Edis Tatli nukutti Hollannin Innocent Anyanwun täydellisesti viidennessä erässä. Tatli hallitsi ottelua alusta asti ja viidennessä erässä Tatlin oikean käden pystykoukku lopetti ottelun.

– Tämä oli ehdottomasti yksi parhaimmista illoistamme. Olavinlinna oli loistava näyttämö nyrkkeilylle ja kehässä nähtiinkin verta, hikeä ja kyyneliä. Savolaisyleisö oli huikea ja promoottori Pasi Pekkonen teki mahtavaa työtä illan eteen, P3 Boxingin Pekka Mäki kertoo.

– Edis nyrkkeili loistavasti ja osoitti pystyvänsä tyrmäämään todella kovapäisen kaverin. Seuraavan kerran Edis ottelee vielä tämän vuoden puolella ja silloin luvassa on huipputasokas mestaruusottelu, Mäki jatkaa.

Koivula vakuutti

Jussi ”Iceman” Koivula nyrkkeili uransa vakuuttavimman voiton tyrmäämällä Puolan Lukasz Janikin kuudennessa erässä. Viime ottelunsa silmäkulmavamman vuoksi hävinnyt Koivula osoitti yhä olevansa vahvasti matkalla Euroopan huipulle.

Helsinkiläisnyrkkeilijä Niko Jokinen puolestaan kärsi uransa ensimmäisen tappion. Liettuan Virgilijus Stapulionis voitti tasaisen ottelun kaikin tuomariäänin. Jokisella oli hurjassa iskusodassa hetkensä, mutta tasokas liettualainen vei kahdeksaneräisen ottelun ansaitusti nimiinsä loppuerien aktiivisuudellaan.

Amatöörien Suomen mestari Niklas Räsänen teki näyttävän ammattilaisdebyytin. Hän voitti taidokkaalla nyrkkeilyllään jokaisen erän Bulgarian väkivahvaa Tzvetozar Ilieviä vastaan. Räsäsen näyttävän osumat toivat hänelle selvän pistevoiton nelieräisessä ottelussa.

Kuopion Matias Laitinen tyrmäsi Nigerian Janneh Harunan kolmannessa erässä. Eemeli Katajisto nappasi selvän pistevoiton Belgian Antonio Manuelista ja Mikko Alanko kukisti Bulgarian Valentin Stoychevin pisteillä yleisöystävällisessä ottelussa.

Mikko Alanko ja Valentin Stoychev
Mikko Alanko ja Valentin Stoychev