Tatlille terveisiä Ranskasta

Patrick Mendy

Kevyensarjan Ranskan mestari Yvan Mendy saapuu keskiviikkona Suomeen ja liki suoraan iltapäivän lehdostötilaisuuteen, mutta 29-vuotias nyrkkeilijä lähetti jo etukäteen terveisiään:

kuulumme molemmat Euroopan nyrkkeilyeliittiin ja ottelu on alkuasetelmiltaan täysin 50-50. En lähde ennustamaan voittotapaani tai erää, mutta jos paikka aukeaa, olen valmis lyömään Tatlin ulos niin ensimmäisessä kuin kahdennessakintoista erässä.

Vaikka ottelumahdollisuus aukesikin lyhyellä varoitusajalla, olin täydessä kunnossa ja valmistautumassa toiseen otteluun eli kunto on kohdallaan, painovedot eivät ole tuottaneet ongelmia ja laadukkaita sparripartnereitakin on ollut. Toivon suomalaisyleisöltä samanlaista kohtelua kuin nyrkkeilijöidenkin tulee antaa toisilleen – tämä on herrasmiesten laji niin kehässä kuin kehän ulkopuolellakin.

Olen valmistautunut tähän otteluun koko urani siitä päivästä asti kun kymmen- vuotiaana menin ensimmäistä kertaa nyrkkeilysalille. On itselleni erittäin tärkeää, että Giovanni (valmentaja Boggia) tulee olemaan kehäkulmassa noustessani uran toistaiseksi suurimpaan otteluuni. Hän otti minut silloin pikkupoikana salillekin. Kun voitan Euroopan mestaruuden, niin omistan sen luonnollisesti vaimolleni Karimalle ja vuoden ikäiselle Maissa-tyttärellemme!

 

Loputkin esiottelut selvinneet

Entinen EM-haastaja, viime keväänä viiden vuoden tauon jälkeen comebackinsa tehnyt Juho Tolppola, 33, kohtaa nuoren ja tappiottoman unkarilaisen Szabolcs Szabon kuusieräisessä   välisarjan ottelussa. 20-vuotias Szabo on otellut ammattilaisena seitsemän kertaa ja voittanut   niistä kuusi tuoreimman ottelun päättyessä ratkaisemattomaan.

-Nuori, tuore ja pitkänulottuva kaveri tulee vastaan. Juuri sellainen ottelu, jota tässä kohdassa toivoimmekin ajatellen myös ensi kuun SM-ottelua. Juhon on pakko otella aggressivisesti alusta alkaen ja otettava Unkarin mieheltä tila pois,   kommentoi ottelua Tolppolan valmentaja-manageri Jari Grönroos, itsekin viiden ottelun ammattilainen 80-luvun lopulta.

Kahdessa muussa välisarjan ottelussa ”Togon Tornado” Nordeen Toure kohtaa latvialaisen Gvido ”Samurai” Seilisin. Tammikuussa Alahärmässä kuusieräisen ottelun pistein Jarkko Putkoselle hävinnyt Seilis yrittää katkaista Touren ensimmäisen erän tyrmäysvoittojen sarjan kolmeen. Debytoiva mikkeliläinen Olavi Hagert puolestaan kohtaa latvialaisveteraani Juris Ivanovsin, 8-28-2. Suomessa usein nähty Ivanovs tulee kokemuksellaan testamaan Hagertin nyrkkeilytaidot heti   tämän ensimmäisessä ammattilaisottelussaan.

 

Illan ottelujärjestys

1) Välisarja, 4 erää Olavi Hagert, Mikkeli – Juris Ivanovs, Latvia

2) Kevytsarja, 4 erää Lassi Seppälä, Tampere – Dawid Knade, Puola

3) Välisarja, 4 erää Nordeen  Toure, Helsinki/Togo – Gvido Seilis, Latvia

4) Välisarja, 6 erää Juho Tolppola, Vantaa – Szabolcs Szabo, Unkari

5) Alempi raskassarja, 6 erää Eemeli Katajisto, Turku – Andrzej Witkowski, Puola

6) Ylempi keskisarja, 8 erää Niklas Räsänen, Helsinki – David Sarabia, Espanja

7) Alempi raskassarja, 8 erää Jarno Rosberg, Tampere – Tamas Lödi, Unkari

8) WBC-liiton naisten ylemmän höyhensarjan maailmanmestaruusottelu, 10 erää
Eva Wahlström, Helsinki – Natalia Vanesa Aguirre, Argentiina

9) Kevyensarjan Euroopan mestaruusottelu (EBU), 12 erää
Edis Tatli, Vantaa  – Yvan Mendy, Ranska