Time for the Titles-illan kotiottelijakattaus vahvistettu

edis_eva_433x25025.4. Hartwall Areenalla käytävässä ammattinyrkkeilyillassa päätähtinä esiintyvien Edis Tatlin ja Eva Wahlströmin lisäksi illassa nähdään kattava otos maamme kärkiammattinyrkkeilijöistä. Esi-illan kärkirooleissa esiintyvät Jarno Rosberg ja Niklas Räsänen, joiden kummankin ottelut on suunniteltu 8 erän mittaisiksi.

– Jarnon viimevuotiset otteet olivat erinomaisia ja harjoitusyhteistyö nyt vuoden verran Jarnon valmentajana toimineen Ilkka Aallon tuntuu tuottavan tuloksia. Mansen miehellä on jo sen verran ikää, että syksyksi on saatava ovet mestaruuskehiin auki. Nyt on nimittäin kyseessä ihan eri ottelija, kuin oli muutaman vuoden takainen kankea ja aikaansaamaton raskassarjalainen.

– Vastustajahaussa on vaan tullut havaituksi, ettei pitkän vasenkätisen kaverin kanssa moni kehään kaipaa. Euroopan listan miehistä osa kalpeni heti ehdotuksen kuultuaan – silti kiinnostava vastustaja tullaan ensi viikon alussa julkistamaan, kommentoi Rosbergin osalta illan matchmaker Petri Paimander.

– Niklaksen kohdalla ei ranking-sijoituksia ihan vielä tässä kohdassa jahdata, koska kyseessä on vasta uran yhdeksäs ottelu. Kehitys on kuitenkin ollut nopeaa ja vast’ikäinen sopimus säännöllisistä, maailmalla nähtävissä ottelumahdollisuuksista Italiassa tukee uraa erinomaisesti.

– Vaikka arvolistamiestä ei vielä tällä kertaa Niklasta vastassa nähdäkään, niin jälleen ollaan ottamassa iso askel eteenpäin ja vastustajaa ei voi ainakaan journeymaniksi tituleerata, kommentoi puolestaan Niklasta valmentava Pekka Mäki.

Illassa yhteensä yhdeksän ottelua

Räsäsen ja Rosbergin ohella illassa iskevät myös Eemeli Katajisto, Juho Tolppola, Lassi Seppälä, Olavi Hagert ja Nordeen ”Ukunta” Toure. Uransa yhdeksättä voittoa hakeva toistaiseksi tappiottomana etenevä Katajisto esiintyy nyt ensimmäistä kertaa urallaan alemmassa raskaassasarjassa (-90,7 kg).

– Painonveto alle kahdeksankymmenen kilon osoittautui mahdottomaksi urakaksi, joten pakko oli kääntää kurssia ja aloittaa voimaharjoittelu ylempään painoluokkaan. Sinällään harmi kun aiemmat voitetut vastustajat (Kevin Thomas Cojean ja Mustafa Chadlioui) ovat hankkineet lisää nimeä ja arvostusta Suomen käyntiensä jälkeen ja kyseisillä päänahoilla olisi jo painoarvoa, mutta nyt pitää rakentaa nopeasti maine kuntoon tässä ylemmässä painoluokassa, toteaa turkulaisottelija Katajisto.

Katajiston tavoin kuusieräisessä ottelussa nähtävä Tolppola puolestaan hakee Hartwallin kehästä viimeistä terävyyslisää ennen toukokuussa Oulussa oteltavaa välisarjan SM-ottelua. Kaksinkertainen EM-haastaja mielii vielä mestaruusmenestyksiä kansallisen tason yläpuoleltakin.

Nuoret lupaukset Lassi Seppälä, Nordeen Toure ja Olavi Hagert avaavat illan neljän erän otteluilla. Niin kolminkertainen amatöörien Suomen mestari Seppälä kuin kaikki tähänastiset ottelunsa ensimmäisen erän tyrmäyksellä voittanut Tourekin ovat sähäköitä ja yleisöystävällisiä iskijöitä. Aikoinaan amatöörinä Team London -haastajaryhmään kuulunut mikkeliläinen Hagert puolestaan debytoi muutaman vuoden nyrkkeilytauon jälkeen.

Kaikki esiotteluiden vastustajat julkaistaan keskiviikkona 15.huhtikuuta

Time for the Titles- ammattinyrkkeilyilta Hartwall Areenalla 25.4.2015 alkaen klo 18:00. Liput www.lippu.fi

Ilta esitetään kokonaisuudessaan myös MTV Katsomossa.