Timo Laine ottelee WBA:n alueellisesta mestaruudesta Berliinissä perjantaina

Kuva: Päivi Ahola

Suomen ammattinyrkkeilijäkatraan ottelunestori Timo Laine, 37,kamppailee perjantaina 24.syyskuuta kahdettatoista kertaa urallaan mestaruusvyöstä. Tällä kertaa kyseessä on WBA-maailmanliiton Continental-mestaruus raskaassa keskisarjassa painorajan ollessa 175 paunaa eli 79,4 kiloa. Timon vastustajaksi kahdentoista erän taipaleelle asettuu kahta vuotta nuorempi, armenialaislähtöinen Armenak Hovhannisyan.

Timo Laineelle tämä on uran 47. ammattilaisottelu. Aiemmista kamppailuista tilillä on 29 voittoa ja 16 tappiota yhden ottelun päätyttyä No Contest’iksi vastustajan dopingkäryn johdosta. Hovhannisyan on nähty paidattomassa kehässä vasta neljätoista kertaa. Hän on voittanut kamppailuistaan kaksitoista, kärsinyt yhden pistetappion ja ottelussaan Dmitry Chudinovia vastaan tuloksena oli tekninen ratkaisematon vamman keskeyttäessä kamppailun jo toisessa erässä.

– Viisikymmentä ottelua ja kolmekymmentä voittoa ovat kaksi sellaista merkkipaalua, jotka haluan tavoittaa ennen kuin hanskat ripustetaan naulaan. Mieluusti sen kolmannenkymmenennen voiton iskisin jo tällä viikolla, sanailee Laine itse.

– Ainahan vieraskehään lähtee altavastaajana, mutta ei tämä Hovhannisyan ole tasoltaan lähellekään samanlainen maailmanluokan mies kuin jotkut aiemmat vastustajat ovat olleet. Venyä tarvitsee ja täydellinen ottelu suorittaa, mutta kyllä näen itselläni täydet mahdollisuudet voittoon olevan, jatkaa Timo.


Mainittakoot, että viittäkymmentä ammattilaisottelua ei suomalaisista ole urallaan otelleet kuin Gunnar Bärlund (87 ottelua), Elis Ask (62 ottelua), Pekka Kokkonen (57 ottelua) ja Olli Mäki (tasan 50 ottelua). Eli edesmenneiden legendojen joukkoon Timo on nousemassa ainakin ottelumäärässä mitattuna.

TIEDOTE