Timo Laine pikahälytyksellä Wembleylle MM-otteluiltaan! DAZN-televisioi!

Kuva: Päivi Ahola

Suomen kokenein aktiiviammattinyrkkeilijä Timo ”Stadin Malli” Laine ottelee jopa omaksi yllätyksekseen vielä yhden ottelun pandemiavuotena 2020 kun hän nousee perjantaina Wembleyn Arenan kehään kohdatessaan kahdeksaneräiseksi suunnitellussa ottelussa suurpromoottori Matchroomin tuoreen sopimusnyrkkeilijän Lerrone Richardsin.

Koko ajan itseään hyvässä kunnossa pitävä Laine sai ottelutarjouksen sunnuntai-iltapäivänä ja matkusti jo maanantaina Lontooseen, jossa ottelijat pidetään kilpailuja edeltävä viikko koronaeristyksessä kisapaikan viereisessä hotellissa. Olosuhteet ovatkin varsin poikkeukselliset, sillä kilpailuorganisaatioon kuuluvat henkilöt eivät saa sen enempää poistua hotellista kuin edes liikkua muulle kansalle avoimissa kerroksissa. Ruokailut, lehdistötilaisuudet, viimeistelyharjoitukset ja punnitus suoritetaan kaikki tämän eristyksen sisällä.

Vastustajana entinen Britannian ja Kansainyhteisön mestari

Timon vastustaja Lerrone Richards iski läpimurtonsa viime vuonna voittaessaan mestaruusotteluissa entisen MM-haastajan (ja Laineen vuonna 2016 kukistaneen) Tommy Langfordin ja urallaan aiemmin tappiottoman birminghamilaisen Lennox Clarken. Kumpikin ottelu kesti täydet 12 erää eikä Richards muutenkaan urallaan ole näyttänyt erityisiä tyrmääjän lahjoja. Liukasliikkeinen, taitava vasuri on voittanut nimittäin kaikki 13 ammattilaisotteluaan, mutta niistä peräti kymmenessä on ratkaisu jäänyt arvostelutuomarien käsiin.

Aiemmin Frank Warrenin illoissa otellut Richards allekirjoitti Matchroom-sopimuksen vain paria viikkoa sitten ja tämä ensiesiintyminen järjesteltiin sen jälkeen pikavauhtia Billy Joe Saundersin ja Martin Murrayn MM-ottelun esi-iltaan. Promoottorivaihdoksen aiheuttama vuoden ottelutauko on johtanut myös siihen, että Richards on menettänyt viime vuonna voittamansa mestaruusvyöt ja on tavallaan nyt uuden alun edessä.

Alun, jota suomalaisveteraani Laine aikoo parhaansa mukaan häiritä : – Nopeakätinen ja etenkin jalkainen kaveri on vastassa enkä tule kyllä perässäjuoksemalla pärjäämään. Mutta ristiinlyöntitilanteissa on nimenomaan vasenkätisen vastustajan kylki auki ja tavoitettavissa eli vasemmalla koukulla palkeista haen kunnon osumaa ja ottelun ratkaisua, toteaan Laine lyhyen vastustaja-analyysin pohjalta.

Timolle ottelu on ammattilaisuran 44. Tähän mennessä tilillä on 28 voittoa ja 14 tappiota, yksi ottelu mitätöitiin vastustajan dopingrikkomuksesta johtuen. Samalla Richards liittyy pitkään listaan Euroopan ja maailman huippuja, joiden kanssa sitkeänä taistelijana laajalti arvostettu Laine on noussut samaan kehään.

Ottelu nähtävillä DAZN-suoratoistopalvelussa

Perjantain nyrkkeilyilta esitetään DAZN-suoratoistopalvelussa, joka on mahdollista ottaa käyttöön nyt myös Suomessa. Laine-Richards -ottelun ollessa televisioitavan osuuden ensimmäinen kamppailu. Lähetys alkaa Suomen aikaa kello 21:00.

TIEDOTE