Tolppola – de Prophetis toteutuu lopultakin

Juho4

Historiallisen Hartwall Arenan MM-illan pää-esiottelua voidaan kutsua otteluksi, joka tapahtuu ”vihdoinkin”. Alun perin tämän ottelun piti nimittäin toteutua jo yli neljä vuotta sitten ja 12-eräisenä mestaruuskamppailuna!

Keväällä 2010 vantaalaisella Juho Tolppolalla oli tarjolla uran kolmas mahdollisuus lähteä tavoittelemaan Euroopan Unionin mestaruutta. Avoimena olleen vyön toiseksi haastajaksi oli nimetty Italian Emanuele de Prophetis. Aiemmat pettymykset olivat kuitenkin tuolloin syöneet nyrkkeilyhalut ja loppujen lopuksi Italian Alpeille matkustikin ”varamiehenä” tallikaveri Ville Piispanen. Piispanen otteli ns. elämänsä ottelun, voitti EU-mestaruuden ja on tuosta asti ollut vakiokasvo Euroopan Ammattinyrkkeilyliiton EBUn mestaruuskamppailuissa.

Piispasen otellessa maanosan mestaruuskamppailuita vuosina 2010-2013, oli Tolppola syrjässä ammattikehistä, mutta lopulta motivaatio palasi ja toukokuussa Juho teki comebackin pistevoitolla nuoresta ruotsalaisesta Suro Ismailovista. Aivan vastaavalta tauolta palasi keväällä myös de Prophetis, joka lopetti uransa Piispas-tappioon, mutta palasi keväällä kehään voitolla maanmiehestään Lorenzo Zanibonista.

Kesällä 2010 olisi kyseessä ollut Euroopan Unionin kevyen välisarjan mestaruus, syyskuussa 2014 vain kahdeksan erän kamppailu välisarjassa. Silti moni asia vastaa alkuperäisiä asetelmia. Voittaja nousee kohti eurooppalaista haastajatasoa, häviäjä voi periaatteessa lyödä hanskat takaisin naulaan.

 

Tappiottomat lupaukset tiukoissa testeissä

P3-tallin tappiottomat lupaukset Eemeli Katajisto, 29, ja Henri Kekäläinen, 22, ottelevat kummatkin MM-illassa 6-eräisissä esiotteluissa. Molemmille onkin tiedossa tiukka iltapuhde.

Silmävammasta toipuneen ja yhdeksän kuukauden mittaiseksi venyneeltä ottelutauolta palaavan Katajiston nykykunnon mittaa myös ammattiurallaan tappioton Mustafa Chadlioui, 30. Marokkolaissyntyisen, mutta Kataloniassa asuvan Chadliouin ammattisaldoon mahtuu neljä voittoa ja yksi ratkaisematon. Viime joulukuussa Chadlioui otti uransa toistaiseksi suurimman voiton lyödessään Espanjan alemman raskaansarjan mestarin Ibrahim Lopezin pistein kymmenen erän kamppailussa. Kyseessä oli Lopezin ensimmäinen tappio.

– Eemeli on kyllä aiemminkin kohdannut Chadliouin tasoisia vastustajia, mutta niissä otteluissa hänellä on ollut selkeä kokoetu. Tämä kaveri on otellut sarjaa ylempänäkin ja ottelupainotkin on sovittu ”catchweightiin” raskaan keskisarjan ja cruiserin puoleenväliin. Uskon, että ottelu tulee kertomaan selvää tarinaa siitä, voiko Katajisto jatkossa vakavissaan harkita ylempää painosarjaa vai onko pakko alkaa kova dieetti kohti 79 kilon lukemia, sanailee illan matchmaker Petri Paimander.

Kevään otteluissaan vakuuttavasti iskenyt nuori kemiläislupaus Henri Kekäläinen saa puolestaan vastaansa Ahmed el Ghoulbzourin Belgiasta. 26-vuotias belgialainen matkustaa ensi kertaa ottelumatkalle kotimaansa ulkopuolella, mutta on kotimaassaan iskenyt jo vuonna 2009 alkaneella ammattiurallaan yhdeksän voittoa ja vain kolme tappiota.

-Belgialaisvastustajat eivät ole Suomessa käytännössä koskaan odotuksia pettäneet. Sieltä tullaan aina ottelemaan tosissaan ja taistelemaan rajusti. Vaikka luottamus Kekäläisen kykyihin onkin kova, niin helpolla ei tästäkään ottelusta kotivoitto irtoa, kommentoi Paimander.