Tulevan viikonlopun matsit

Viikonlopun mielenkiintoisimmat illaat käydään Meksikossa, Englannissa ja yllätys yllätys USA:ssa. Tässä hieman esimakua ja veikkauksentynkää siitä, mitä tuleman pitää.

Brian Viloria (31-3, 2NC) vs. Hernan Marquez (34-2)
12 erää, WBA- ja WBO-liittojen kärpässarjan mestaruus

Asetelma: nuoruus vs. kokemus. Suhteelliisen harvinainen kärpässarjan vöidenyhdistämisottelu, joka on varmasti myös matsina viihdyttävä. Vaikka kavereilla on sama määrä matseja alla, on 31-vuotias WBO-liiton mestari ja entinen olympiaedustaja Viloria jo veteraani, kun taas 24-vuotias ”Tyson” Marquez on vielä melko vihreä isoissa otteluissa.

Odotettavissa: Viloria osaa yllättää. Sekä hyvässä että pahassa. Parhaimmillaan ollessaan hän voi kaataa kenet tahansa (kuten Giovani Seguran tai ”Pingo” Mirandan), mutta toisinaan ”Hawaiian Punch” näyttää aivan kamalalta (kuten voittaessaan hädintuskin keskinkertaisen Omar Soton). Marquez puolestaan on viime aikoina tietyllä tavalla löytänyt itsensä nyrkkeilijänä. Mikään Wilfred Benitez hänestä ei koskaan tule, mutta tulisella hyökkäyksellä saattaa hyvinkin dominoida nykyistä kärpässarjaa ainakin hetken. Marquezin nuoruus ja ennen kaikkea tuoreus lienevät liikaa useammassa sodassa väsytetylle Vilorialle.

Roman Gonzalez (33-0) vs. Juan Francisco Estrada (22-1)
12 erää, WBA-liiton alemman kärpässarjan mestaruus

Asetelma: kenties koko nyrkkeilymaailman best-kept-secret, ”El Chocolatito” Gonzalez puolustaa WBA-liiton alemman kärpässarjan vyötä ja odottaa pääsyä isompaan matsiin, esim. Viloria-Marquez ottelun voittajaa vastaan. Estrada on nimetön, mutta tulosten valossa vaarallinen vastustaja. Ainoa tappio on tullut nykyistä mestarismiestä Juan Carlos Sanchez Junioria vastaan, ja ex-MM-haastaja Arden Diale ei pysynyt pystyssä edes kahta erää.

Odotettavissa: mielenkiintoinen ottelu, joka ratkeaa Gonzalezin henkiseen valmiustasoon. Mikäli mies on jaksanut suhtautua Estradaan vakavasti, säilyy vyö nykyisellä omistajallaan. Jos hän puolestaan nousee kehään ns. puolivaloilla (kuten joskus isommasta matsista haaveillessa sattuu tapahtumaan), on yllätyksen vaara ihan todellinen. Estradalle tämä on kuitenkin SE tilaisuus.

Seth Mitchell (25-0-1) vs. Johnathon Banks (28-1-1)
12 erää, raskassarja

Asetelma: Jenkkien ”seuraava raskaansarjan mestari” Mitchell näemmä kelpaa HBO:lle, kun Klitschkon veljekset eivät. Banks vaihtaa valmentajan roolista takaisin nyrkkeilijäksi.

Odotettavissa: Mitchell jyrää pehmeän Banksin läpi heti alkuerissä ja kohtaa toivottavasti seuraavaksi jonkun Euroopassa majailevista raskaansarjan lupauksista. Helenius vs. Mitchell anyone?

Antonio DeMarco (28-2-1) vs. Adrien Broner (24-0)
12 erää, WBC-liiton kevyensarjan mestaruus

Asetelma: HBO:n uusi suosikki Broner on jo julistautunut seuraavaksi Floyd Mayweatheriksi. Noh, ”The Problem” lempinimeä kantavalla ohiolaisella on vielä pitkä matka Money Mayn saavutuksiin, mutta taustavoimista (Al Haymon & co) homma ei ainakaan jää kiinni. DeMarco on puolustava mestari, mutta kaikilta osin tässä matsissa vastustajan asemassa.

Odotettavissa: vanhat sanonnat kuuluvat, että speed kills ja styles make fights. Juuri nämä tulevat koitumaan DeMarcon turmioksi. Broner lienee kokolailla immuuni meksikolaisen hyökkäyksille ja nappaa helpontuntuisen keskeytysvoiton ennen kuin ottelu ehtii loppueriin saakka.

Carl Froch (29-2) vs. Yusaf Mack (31-4-2)
12 erää, IBF-liiton ylemmän keskisarjan mestaruus

Asetelma: Frochin täytyi keksiä jostain itselleen vastustaja, kun Lucian Bute halusikin otella väliottelun ennen herrojen välistä uusintaa, joka siirtyi nyt keväälle. Mack on slick, mutta tuppaa kaatumaan heti, kun vastassa on vähänkään isommilla tykeillä ampuva vastustaja (Berrio, Andrade, Johnson, Cloud).

Odotettavissa: Mack sinnittelee mukana juuri sen ajan, mikä Frochilla kestää päästä ns. rytmiin. Kun Nottinghamin pommittaja saa tähtäimet kohdilleen, loppuu ”Mack Attackin” pyristely hyvin nopeasti.