Tulosraportti Apollo Boxing Night -tapahtumasta

Pro Boxing Team Finlandin järjestämä ammattinyrkkeilyilta Apollo LiveClubilla piti sisällään harvinaisen tasaisia ja viihdyttäviä otteluita ja hienoja venymisiä suomalaisilta

Illan avausottelussa Norjan Anders Eggan iski ammattilaisuransa 8. voiton, kun mies kukisti 6 erän kamppailun jälkeen Georgian kokeneen Giorgi Kandelakin pistetuomiolla. Illan toisessa ottelussa koettiin draamaa, kun amatöörien hallitseva Suomen mestari Henri Malmström aloitti ottelun hyvin, mutta otti samalla liikaa osumia itseensä ja kolmannessa erässä Kankava sai lyötyä Malmströmin hiukan sekaisin ja horjuvaksi. Koska sääntöjen mukaan pystystä ei voi laskea lukua, oli kehätuomarin ratkaisu keskeyttää ottelu. Ja näin ollen ottelun aikana kovaa kannustusta katsomosta saanut Malmström joutui nielemään karvaan pettymyksen.

Illan kolmannessa ottelussa nähtiin todellinen iskusota ja tahtojen taistelu; hyvin suurella todennäköisyydellä Suomen ammattinyrkkeilyvuoden jännittävin ja vaiherikkain ottelu. Kummallakin nyrkkeilijällä oli ottelussa vaiheensa ja puolestaan myös hetkiä, jolloin kuntopohjassa oli puutteita sekä hetkiä, jolloin taidot heitettiin syrjään ja tilalle astui suuri taistelijan sydän, joka pakotti antamaan ja ottamaan iskuja. Kuuden, kovan, erän jälkeen voitto meni tuomariäänin 2-1 Latvian Eduards Vaisalle, mutta Janne Rantanen saa olla erittäin ylpeä omasta ottelustaan, sillä tamperelainen on kehittynyt ja asenteesta miehellä ei ole koskaan jäänyt kiinni!

Neljännessä ottelussa tanner tömisi ja välillä nyrkkeilijät olivat vaarassa sukeltaa kehäköysien välistä lavalta uloskin. Onneksi sellaiselta draamalta kuitenkin vältyttiin, kun Mika Mielonen hankki neljännen keskeytysvoittonsa yhtä monessa ottelussa. Tällä kertaa Mielonen joutui ensimmäistä kertaa urallaan etenemään toiseen erään asti.

Viidennessä ottelussa Amin Nuri teki ammattilaisuransa toistaiseksi parhaimman ottelun, kun mies löi hänet amatöörinä kukistaneen Norjan Jamshid Nazarin tuomariäänin 3-0. Nurin fysiikka ja aggressiivisuus ja järkevä ottelutyyli aiheuttivat Nazarille ammattilaisuran ensimmäisen tappion ja vastaavasti osoittivat, että Nuri pystyi nostamaan omaa tasoaan samalla kun vastustajan taso nousi usealla pykälällä helmikuun otteluun nähden.

Illan viimeisessä ottelussa iskettiin kahdeksan erää Samuli Kärkkäisen johdolla. Järvenpääläisen nyrkkeily jätti ilmaan paljon kysymysmerkkejä, joita voi osin selittää ottelua edeltäneellä sairastelulla, mutta ottelun paras anti oli voittomerkintä Kärkkäisen rekordiin sekä 8 erän verran kehäruostetta pois.

TIEDOTE