Tuomo Erosen ottelu Pyynikillä jää käymättä

TuomoEronen

Iisalmelaisen ammattinyrkkeilijä Tuomo Erosen vastustajaksi Tampereelle sovittu Valko-Venäjän Dzmitri Agafonau, 8-3 (2), on ajautunut maansa ammattinyrkkeilyliiton kanssa hankauksiin oteltuaan toukokuussa Saksassa ilman virallista lupaa. Sanktiona Agafonaulta kiellettiin otteleminen Pyynikillä.

– Euroopan kansalliset ammattinyrkkeilyliitot ovat pyrkineet ehkäisemään ns. lisenssishoppailua säännöksellä, jonka mukaan jokaisen ottelijan on haettava lisenssiä joko passinsa tai vakituisen asuinpaikan mukaisesta maasta, kertoo tapahtuneesta illan matchmaker Petri Paimander.

– Agafonaun lisenssi on sinällään ollutkin ihan oikean tahon myöntämä, mutta kun Sauerland-iltoja valvova Itävallan komissio on jättäytynyt kyseisen sopimuksen ulkopuolelle, niin mies pääsi siellä kehään puutteelisin paperein.

– Ihan puhtaita papereita ei asian käsittelystä saa kyllä Valko-Venäjänkään liitto. Vaikka sanktioperuste on sinällään legitiimi, niin asiasta ei ollut koskaan tiedotettu minnekään. Ei ottelijalle, ei tämän managerille, ei muille Euroopan liitoille. Koko asiaan herättiin vasta kun ottelija pyysi ottelulupaa Suomeen.

– Tiistaina saimme varman tiedon, ettei Agafonau voi otella. Kaksi päivää tehtiin vielä hartiavoimin työtä korvaajan löytämiseksi, mutta näitä pienten painoluokkien miehiä Euroopassa on kovin rajoitettu määrä. Lopuksi kädet oli vain nostettava pystyyn ja viidellä ottelulla ilta mennään.