Tyrmääjien taistelu Haminan nyrkkeilyillan pääottelussa

Janne Forsman
Janne Forsman

Caramelito Promotions –ammattinyrkkeilytalli järjestää lauantaina 30.11.2013 Haminassa Ruissalon liikuntahallissa poikkeuksellisen kovatasoisen ammattinyrkkeilyillan, jossa isketään kaikkiaan 5-7 ammattilaisottelua

PÄÄOTTELU: alempi raskassarja (90,7kg), 12 erää WBO-liiton Euroopan mestaruusottelu

Janne Forsman (11 voittoa – 0 tappiota, 8 KO) – Tamas Lodi (11 voittoa – 1 tappio – 1 ratkaisematon, 9 KO)

Alemman raskassarjan Suomen mestari Janne Forsman, 30, on nopeasti noussut yhdeksi Suomen kiinnostavimmista nyrkkeilijöistä. Mies on samalla myös Suomen kovin tyrmääjä. SM-ottelussa lokakuussa 2012 hän tyrmäsi vastustajansa 61 sekunnissa! Viimeisimmät 7 otteluaan Forsman on voittanut keskeytyksellä, mikä on pisin suomalaisammattilaisen perättäisten tyrmäysvoittojen putki sitten Pekka Kokkosen ja vuosien 1963-1964. Kehänimeä ”Puupää” käyttävä Forsman ottelee aina yleisöystävällisellä tyylillä iskuja säästelemättä ja kotikehässään mies haluaa voittaa MM-haastajalistanpaikan tuovan WBO-liiton EM-tittelin!

Tamas Lodi on 189-senttinen ja noin 90-kiloinen nyrkkeilijä Bekescsabasta, Unkarista. 24-vuotiaan Lodin valmentajana ja managerina toimii entinen ylemmän kevyensarjan EU-mestari Giuseppe Lauri, joka omalla urallaan voitti suomalaisista sekä Juho Tolppolan että Ville Piispasen. Lodin ainoa tappio on tullut kongolaista tyrmääjää Ilunga Makabua vastaan, joka on edennyt WBC-liiton maailmanmestarille haastajaa etsivässä 4 miehen turnauksessa finaalikierrokselle. Lodi on voimakasiskuinen nyrkkeilijä, jolle marraskuinen ottelu on uran ensimmäinen titteliottelu.

Keskisarja (72,6kg), 10 erää Suomen mestaruusottelu

Fitim Latifi (6 voittoa – 0 tappiota, 1 KO) – Timo Laine (8 voittoa – 2 tappiota, 0 KO)

23-vuotias Fitim Latifi liittyi Caramelito Promotionsiin toukokuussa 2013 aloitettuaan ammattilaisuransa P3 Boxingin riveissä. Latifia valmentaa Karl Helenius, joka toimii Latifin managerina yhdessä Petro Koskimiehen kanssa. Latifi on nopeaiskuinen ja hyväsilmäinen nyrkkeilijä, jonka tähtäin on nousta Euroopan huipulle muutaman vuoden kuluessa. Vielä ennen SM-ottelua Latifi ottelee Kai Kauramäkeä vastaan Seinäjoella syyskuun puolivälissä 8-eräiseksi suunnitellun ottelun BBU-liiton tittelistä.

29-vuotias mallinakin työskentelevä Laine aloitti ammattilaisuransa maaliskuussa 2010 ja on iskenyt nyt 10 ottelua. Toistaiseksi merkittävimmän voittonsa mies otti marraskuussa 2011, kun hän kukisti ennakkosuosikkina SM-otteluun lähteneen kokeneen Kai Kauramäen niukasti tämän kotikehässä. Laine iskee oman lämmittelyottelunsa Joensuussa Boxing Finlandia –tallin illassa 26.10.2013.

ylempi keskisarja (77,5kg), 4 erää

Mikko Säteri (1 voittoa – 0 tappiota, 1 KO) – Mika Ritala (ammattilaisdebyytti)

Tämä on kahden varsin kokemattoman suomalaisnyrkkeilijän välinen ennakkoon erittäin tasaväkinen ottelu. Säteri on valmistautunut P3 Boxingin nyrkkeilysalilla ja on saanut oppia myös Amin Asikaiselta. Säteriä yli 10 vuotta nuorempi Mika Ritala puolestaan on otellut muutaman amatööriottelun toisin kuin Säteri, jolla ei ole tilillään amatööriotteluita, mutta yksi voitokas paidaton ottelu.

Illan muissa otteluissa suomalaisista esiintyvät:

Sami Enbom (4-0, 2 KO): Lahtelainen Enbom voitti vuonna 2011 amatöörien 91-kiloisten SM- ja PM-kultaa. Ammattilaisena mies on otellut vakuuttavasti, vaikka ensimmäiselle vuodelle tulikin ottelutaukoa olkapääleikkauksen vuoksi. Nyt vasenkätinen ”Boom Boom” Enbom on kuitenkin jälleen täydessä kunnossa ja valmis iskemään vastustajansa kanveesille. Huhtikuun ottelussaan Enbom voitti BBU International –tittelin. Vielä ennen marraskuun ottelua Enbom nähdään kehässä syyskuussa Seinäjoella hotelli Sorsanpesässä.

Petteri Fröjdholm (2-0, 1 KO): Marko Remahlin manageroima vasta 22-vuotias oululaisnyrkkeilijä kuului Suomen amatöörihuippuihin voittaen kolmesti SM-kultaakin aikuisten sarjassa. Mies aloitti ammattilaisuransa helmikuussa terävästi ensimmäisen erän tyrmäysvoitolla. Taitava Fröjdholm on Enbomin tavoin vasenkätinen nyrkkeilijä, jolla on takanaan yli 100 amatööriottelua. Kuten Enbom, myös Fröjdholm nyrkkeilee myös Seinäjoen ottelutapahtumassa.

 Urheilutapahtumien webstreamaukseen erikoistunut Sporttv.fi –sivusto järjestää niin Seinäjoen (14.9.) kuin Haminankin (30.11.) nyrkkeilyilloista maksullisen nettilähetyksen.

 -Marraskuun lopussa erityisesti suomalaisen nyrkkeilyväen katseet kohdistuvat Haminaan. Tallimme nyrkkeilijöistä Forsmanilla ja Latifilla on ”elämän ja kuoleman –kamppailu” kyseessä, mikä määrittää varsin pitkälti uran jatkosuunnan. Tiedän, että nyrkkeilijät pistävät niin valmistautumisvaiheessa kuin itse ottelutilanteessa kaiken peliin, kehuu Caramelito Promotions –tallin promoottori Petro Koskimies.

-Olen erittäin ylpeä Haminan tapahtuman ottelupaketista! Näin tasaisia ottelupareja ja sitä kautta kiinnostavaa nyrkkeilyiltaa ei Suomessa ole isketty vuosikausiin, lataa otteluparien laadinnasta vastannut matchmaker Markus Lammi.

Tapahtuman ennakkoliput ovat nyt varattavissa sähköpostitse osoitteesta manager@caramelitopromotions.com tai puhelimitse 050-4389793 (Markus Lammi).

Ennakkolippujen hinnat ovat:

ringside 65e

lattiatason numeroidut muut istumapaikat 35e 

nousevan katsomon numeroimattomat istumapaikat 25e

VIP-lippu 95e (sisältää ruokailun Haminan varuskuntakerholla, kuljetuksen varuskuntaherholta vip-tilaisuudesta Ruissalon liikuntahallille ja takaisin, ottelijatapaamisen, ringsidepaikan ja 3 drinkkilippua).