Vaasassa isketään huhtikuussa

Caramelito

Ammattinyrkkeilytalli Caramelito Promotions järjestää lauantaina 26.4.2014 Vaasan keskustassa yökerho HulluPullossa nyrkkeilytapahtuman, jossa isketään neljä ammattilaisottelua. Tapahtuman pääotteluna isketään 6-eräiseksi suunniteltu välisarjan kamppailu tappiottoman Teemu Tuomisen (7 voittoa – 0 tappiota, 5 tyrmäystä) ja floridalaisen Andre Byrdin (2-1, 0 KO) välillä. Kyseessä on ensimmäinen kerta yli 14 vuoteen kun yhdysvaltalainen ammattinyrkkeilijä ottelee Suomessa suomalaista virkaveljeään vastaan.

-Teemu on voittanut potkunyrkkeilyssä MM- ja EM-mitalin ja hän on tällä hetkellä Suomen välisarjan ammattinyrkkeilijöiden rankingissa kakkosena. Tallillamme onkin selkeä suunnitelma Tuomisen uran edistämiseksi ja titteliotteluihin viemiseksi, kommentoi otteluparien laadinnasta vastaava Markus Lammi.

Fröjdholm tiukkaan testiin

Amatöörinä kahdesti aikuisten sarjan Suomen mestaruuden voittanut oululainen Petteri Fröjdholm siirtyi ammattilaiseksi vuoden 2013 helmikuussa räväkällä ensimmäisen erän tyrmäysvoitolla siihen asti tappiottomasta latvialaisvastustajastaan. Kaiken kaikkiaan oululaisnyrkkeilijälle kertyi ensimmäisen ammattilaisvuotenaan 4 paidatonta kamppailua.

Vaasan nyrkkeilyillassa Fröjdholm iskee uransa ensimmäisen 6-eräisen ottelun. Hänen vastustajaksi ottelussa asettuu armenialaissyntyinen, mutta nykyisin Latviassa asuva, Vahram Vardanyan. Vuonna 2008 ensimmäisen ammattilaisottelunsa iskeneelle Vardanyanille on kertynyt tilille jo 9 ottelua, jotka kaikki mies on voittanut. Viidesti hän on iskenyt vastustajansa keskeytyskuntoon.

-Tämä on nyt neljäs kerta, kun Fröjdholm ottelee Caramelito Promotionsin järjestämässä nyrkkeilytapahtumassa, ja on mielenkiintoista nähdä, miten oululainen selviää testistään, sillä Vardanyan on erittäin kovalyöntinen vastustaja, kommentoi Markus Lammi.

– Petteri on kuntoutunut hyvin viime vuoden lopulla tapahtuneesta jalan murtumisesta. Ottelutauko oli siis välttämätön, mutta tauon aikana on valmentaja Kalle Tolosen johdolla tehty paljon töitä tulevaa ottelua silmällä pitäen. Petteri oli jo viime syksynä 6-eräisen ottelun vaatimassa kunnossa, mutta päätimme pitää kiinni suunnitelmastamme, jonka mukaan ensimmäisenä vuotena Petteri ottelee 4 kappaletta 4-eräiseksi suunniteltua ottelua. Nyt on oikea aika siirtyä 6-eräisiin. Erä kerrallaan, ottelu kerrallaan – toteaa manageri Marko Remahl, joka kuitenkin kertoo samaan hengenvetoon, että nyrkkeilijän uran tueksi on tehty kolmivuotinen tavoitteellinen suunnitelma, jonka myötä taustajoukot luovat nyrkkeilijälle edellytykset EU-haastajalistalle nousuun.

Kaikkiaan 4 ottelua

Vaasan nyrkkeilyillan muut kotikehän nyrkkeilijät ovat Janne Forsman (12-1, 9 KO) sekä Seinäjoen Mika Haapasalmi (4-1, 3 KO), jotka kumpikin ottelevat 6-eräisiksi suunnitellut kamppailut myöhemmin julkistettavia nyrkkeilijöitä vastaan. Forsmanille kyseessä on ensimmäinen kamppailu tappiollisesti päättyneen WBO-liiton EM-ottelun jälkeen, kun taas Haapasalmi pyrkii jatkamaan 4 ottelun mittaista voittoputkeaan.

Mikäli Haapasalmi ja Forsman selviävät otteluistaan voittajina, on kummankin määrä otella heinäkuussa Kemissä järjestettävässä ulkoilmanyrkkeilytapahtumassa.

HulluPullo Boxing Night 4 lauantaina 26.4.2014 Vaasassa yökerho HulluPullossa klo 21 alkaen, liput 15 euroa.

Yhteydenotot ja tiedustelut tapahtumasta: Markus Lammi, manager@caramelitopromotions.com, 050-4389793

Tiedustelut Petteri Fröjdholmista: Marko Remahl, 044-0330715.