Vasyl Lomachenko – amatööritähdestä ammattilaismestariksi?

Vasyl Lomachenko (vasemmalla) kukisti Samuel Maxwellin ensimmäisessä ammattilaisottelussaan
Vasyl Lomachenko (vasemmalla) kukisti Samuel Maxwellin ensimmäisessä ammattilaisottelussaan
Vasyl Lomachenko (vasemmalla) kukisti Samuel Maxwellin ensimmäisessä ammattilaisottelussaan tammikuussa 2013

Ukrainalainen Vasyl Lomachenko on viime vuosien ajan ollut yksi maailman ylivoimaisimmista urheilijoista kaikki urheilulajit huomioon ottaen. Kahden pekkäisen olympiakullan lisäksi Lomachenko voitti amatöörikehissä kaiken muunkin mahdollisen. 397 amatööriottelustaan mies hävisi lähes uskomattomasti vain yhden.

Lontoon olympialaisten jälkeen Lomachenko siirtyi ammattilaiseksi AIBA:n World Series of Boxing -liigan otteluissa. Lomachenko on voittanut kaikki kuusi viisieräistä ammattilaisotteluaan pisteillä kukistaen amatöörinä erinomaisesti meritoituneita tähtinyrkkeilijöitä, kuten Albert Selimovin ja Suomessakin aikanaan otelleen italialaisen Domenico Valentinon.

Elokuussa Lomachenko allekirjoitti sopimuksen amarikkalaisen suuryhtiön Top Rankin kanssa. Debyyttinsä uudessa tallissaan Lomachenko iskee tulevana lauantaina 11. lokakuuta Las Vegasissa Juan Manuel Marquesin ja Timothy Bradleyn välisen superottelun esitaistoissa.

Meksikolaisvastus seuraavaksi

Seitsemännessä ammattilaisottelussaan Lomachenko hyppää viisieräisistä kymmeneräiseen taistoon ja kohtaa meksikolaisen Jose Ramirezin, jonka voidaan laskea kuuluvan maailman 50 parhaan ammattilaishöyhensarjalaisen joukkoon.

Jose Ramirezilla oli tähän vuoteen asti hyvin keskinkertaiset saavutukset. Hän voitti suurimman osan otteluluistaan, mutta kärsi myös tappiota hyvinkin keskinkertaisille vastustajille. Tämän vuoden huhtikuussa Ramirez pääsi kuitenkin haastamaan maailman kärjen tuntumaan arvostetun  Rey Bautistan ja kukisti hänet hajaäänituomiolla.

Meksikolainen on hyväkuntoinen, kohtuutaitava ja kovaiskuinen, perushyvä kehätyöläinen. Miehen ainoa etu Lomachenkoon verrattuna näyttäisi kuitenkin olevan kokemus pidemmistä otteluista.

Fyysisesti viisieräisistä ammattilaisotteluista kymmeneräiseen hyppääminen ei pitäisi olla ongelma kuulemma kuusi tuntia kuutena päivänä viikossa harjoittelevalle Lomachenkolle. Aikanaan Amin Asikainenkin pystyi ottelemaan ilman ongelmia kovatempoisen kymmenräisen ottelun alle neljän ammattilaiserän kokemuksella. Lomachenkolla on kuitenkin allaan jo kolmekymmentä ammattilaiserää kovatasoisia vastuksia vastaan.

Jos Lomachenko kukistaa Ramirezin kuten olettaa voi, niin miehelle on kaavailtu seuraavaksi jo 12 eräistä ottelua. Vastustajaksi on suunniteltu myöskin lauantaina Las Vegasissa kohtaavien Orlando Salidon ja Orlando Cruzin voittajaa. Todennäköisesti keskitasoisen Cruzin möyhentävä entinen maailmanmestari Salido kuuluu yhä höyhensarjan ehdottomiin huippunimiin, vaikka hän saikin viime ottelussaan hirveän selkäsaunan Mikey Garcialta.

Jos Lomachenko raivaa tieltään Ramirezit ja Salidot, niin miehelle on tarjolla lähivuosina todellisia megaotteluita. Miltä kuullostaisi Lomachenkon 12 eräiset ottelut esimerkiksi Mikey Garciaa, Guillermo Rigondeauxia, Nonito Donairea, Chris Johnia, Jhonny Gonzalezia, Abnes Maresia tai Yuriokis Gamboaa vastaan?

Uskotko Lomachenkon iskevän itsensä maailman parhaaksi myös ammattinyrkkeilyssä? Äänestä ja ota osaa keskusteluun!

Katso video Lomachenkon neljännestä ammattilaisottelusta huipputaitavaa Albert Selimovia vastaan: