Viikon ottelu: Bradley – Provodnikov

Timothy Bradley
Timothy Bradley

Boxing.Fi:n foorumilla on alkanut BoxingCompany.Fi ammattinyrkkeilytietäjäkilpailu. Kolme kuukautta kestävässä kilpailussa veikataan ammattinyrkkeilyotteluiden tuloksia. Viikoittain nimetään myös viikon ottelu, josta saa tuplapisteet.

Kilpailun viidennen viikon otteluksi on valittu Timothy Bradleyn ja Ruslan Provodnikovin välinen välisarjan maailmanmestaruusottelu.

Ennen varsinaista juttua täytyy todeta positiivinen asia ammattinyrkkeilymaailmasta. Tuomarien arvovalta näyttää siinä suhteessa murenevan, että ihmiset eivät enää näytä välittävän tuomioista. Bradley kukisti viime ottelussaan kyseenolaisesti Manny Paquiaion hajaäänituomiolla.

”Hävinnyt” filippiilinäinen jatoi huippuottelujen ottelemista tämän jälkeen, kun ”voittaja” Bradley saa puolestaan nyt  otella pikkurahasta tuikituntematonta Provodnikovia vastaan. Samahan tapahtui Suomessakin. Dereck Chisora ”hävisi” Heleniukselle, mutta pääsi silti MM-otteluun välittömästi kyseenalaisen tappionsa jälkeen. Hieno piirre ammattinyrkkeilymaailmassa! Valt a on siis enemmän kansalla kuin tuomareilla (mikä lisää esim. korruption mahdollisuuksia).

OTTELIJAT:

Timothy Bradley

Pääasiassa sarjaa alempana aiemmin nyrkkeillyt Timothy Bradley on iskenyt 29 voittoa ilman yhtään tappiota. Mies on kukistanut maailman parhaimmistoon kuuluvia nyrkkeilijöitä, kuten Manny Paquaion, Devon Alexanderin, Lamont Peterssonin, Kendall Holtin, Joel Casamayorin, Edner Cherryn, Junior Witterin ja Miguel Vazquezin.

Bradley on kevytkätisyydestään huolimatta erittäin fyysinen työmyyrä, joka antaa usein runsaasti painetta vastustajalleen ja antaa iskujen viuhua. Välisarjassa Bradley ei tosin ole yhtä fyysinen, kuin sarjaa alempana. Ottelu Paquaioa vastaan osoitti että myös puolustuskykyjä löytyy. Bradley on myös erittäin älykäs nyrkkeilijä, joka osaa tehdä oikeat asiat oikeaan aikaan.

Provodnikov
Provodnikov

Ruslan Provodnikov

Venäläinen on voittanut 23 ottelustaan 22. Ainoan tappionsa Provodnikov kärsi toissa vuonna kelpotasoiselle Mauricio Herreralle niukasti pisteillä. Huippunimiä Provodnikov ei ole ammattilaisena kukistanut mutta ihan kelpo iskijöitä kuitenkin. Amatöörinäkin Provodnikov meneystyi kohtuuhyvin.

Bradleyn tapaan aiemmin pääasiassa sarjaa alempana iskenyt Provodnikov tykkää marssia eteenpäin lättäjalkaisesti, mutta hyvin yläkroppaansa liikuttaen. Hänen iskuvalikoimansa on laaja ja iskutehokin varsin hyvä. Erityisen räjähtävä ei venäläinen ole, vaan hänen nyrkkeilynsä perustuu enemmän taitoon ja kovuuteen.

OTTELU JA VOITTAJAENNUSTUS:

Molemmat miehet ovat aktiivisia iskijöitä, joten varmasti vauhdikas ottelu on luvassa. Bradley vaikuttaa kaksikosta nopeammalta ja monipuolisemmalta. Nopeus tuonee Bradleylle voiton, mutta Provodnikov on kova luu, eikä hän varmastikaan taivu helposti. Selvähkö pistevoitto Bradleylle luvassa?