Viikon ottelu: Forsman – Nagy

Jozsef Nagy on kuvassa oikealla

Boxing.Fi:n foorumilla alkaa BoxingCompany.Fi ammattinyrkkeilytietäjäkilpailu. Kolme kuukautta kestävässä kilpailussa veikataan ammattinyrkkeilyotteluiden tuloksia. Viikoittain nimetään myös viikon ottelu, josta saa tuplapisteet.

Ensimmäisen viikon valinta on tulevana lauantaina Haminassa iskettävä Janne Forsmanin ja unkarilaisen Jozsef Nagyn kahdeksaneräiseksi suunniteltu alemman raskaansarjan ottelu.

Ottelijat:

Janne Forsman

Haminalainen nyrkkeili amatöörinä vain 10 kertaa. Tappioita kertyi yhtyä paljon kuin voittoja. Pari kertaa Forsman kuitenkin väläytti potentiaalistaan. Hän kukisti tasokkaat Niklas Räsäsen ja Fitim Latifin kaikin tuomariäänin.

Miehen ammattilaisura alkoi vuonna 2011 Porvoossa ilman suuria odotuksia. Ennen debyyttiään mies kävi Vaasassa sparraamassa ja miehen otteet vakuuttivat Suomen halukkaimman poikamiehen Petro Koskimiehen. Pian voitokkaan debyyttinsä jälkeen Forsman saikin sopimuksen Caramelito Promotionsin kanssa.

Koskimies ja Caramelito Promotions ovat tehneet hyvää työtä Forsmanin kanssa. Mies on voittanut kaikki kahdeksan otteluaan ja parantanut otteitaan ottelu ottelulta. Vastustajat ovat toistaiseksi olleet heikkotasoisia, mutta miehen itseluottamus on korkealla, mikä on erittäin tärkeää nyrkkeilyssä. Nyt onkin erinomainen aika testata miehen kyvyt oikeaa nyrkkeilijää vastaan.

Jozsef Nagy

Unkarilaisella oli aivan eri tason amatööriura kuin Forsmanilla ja Nagyn ammattilaisura alkoi kymmenen vuotta sitten lupaavasti. Nagy voitti ensimmäiset 17 otteluaan tyrmäämällä muun muassa Kai Kauramäen ja useita muitakin aivan eri tason nyrkkeilijöitä kuin mitä Forsman on ammattilaisurallaan kukistanut. Unkarilainen oli arvostettu jopa maailmanlistoille.

Vuonna 2007 Nagy hävisi kovatasoiselle Denis Inkinille ylemmän keskisarjan ottelussa ja tämän jälkeen unkarilaisen ura muuttui radikaalisti. Hänen painonsa nousi 15 kiloa ja tulokset heikkenivät. Alemmassa raskaassa sarjassa Nagy on voittanut 11 ottelua kukistaen oikeastaan vaan kelpotasoisia kehien kiertelijöitä. Tappioita nykyisessä painoluokassaan Nagyllä on 12, mutta kaikki ne ovat tulleet Forsmania meritoituneimpia ottelijoita vastaan.

Ottelu ja voittajaennustus:

Miehillä on varsin samanlaiset ottelutyylit ja molemmat “sopivat” toisilleen. Molemmat ovat hyökkäysnyrkkeilijöitä ja koukkuiskijöitä. Nagy ei viime ikinä ollut mikään luovuttaja ja helpon rahan hakija. Hän tulee taistelemaan voitosta ja tästäkin tulee varmasti vauhdikas ottelu.

Voittajaa veikattaessa herää kysymys että onko tämä ottelu, jossa nousussa oleva nouseva pieksee vanhan kehäraakin tai onko tämän “´Has been” vastaan “Never been” -tyylinen kohtaaminen, jossa entinen tekijämies rökittää kotikehän miehen, jonka taidot eivät vaan riitä huipputasolle.

Jos Forsman on oikeasti kyvykäs nouseva kyky, niin hän kukistaa Jozsef Nagyn. Forsmanin voitto ottelussa on todennäköisin vaihtoehto, muttei ollenkaan varma. Tuleva ottelu antaa ainakin viitteitä siitä onko Forsmanissa aineksia esimerkiks entisen amatööritähden Eemeli Katajiston haastajaksi tai riittävätkö miehen kyvyt ”vain” Marko Monosen tyrmäämiseen.

Anna oma veikkauksesi ottelusta BoxingCompany.Fi ammattinyrkkeilytietäjäkilpailuun!

Lue myös ennakkokatsaus tapahtuman esiotteluihin!