Viikon ottelu: Tatli vs Lora

EdisTatli3

Boxing.Fi:n foorumilla on alkanut BoxingCompany.Fi ammattinyrkkeilytietäjäkilpailu. Kolme kuukautta kestävässä kilpailussa veikataan ammattinyrkkeilyotteluiden tuloksia. Viikoittain nimetään myös viikon ottelu, josta saa tuplapisteet.

Ensi viikon suomalaisittain mielenkiintoisin ottelu on lauantaina Barona Areenalla Espoossa käytävä Edis Tatlin ja Felix Loran kohtaaminen.

OTTELIJAT:

Edis Tatli

25-vuotiasta Edis Tatlia voidaan pitää todellisena huippulupauksena. Hän on voittanut kaikki 19 ammattilaisotteluaan ja on ollut viimeisimmissä otteluissaan häikäisevän hyvä. Syyskuussa 2010 kokenut Ruddy Encarnacion tarjosi Tatlille hyvän vastuksen, mutta tämän jälkeen kaikki Tatlin vastustajat ovat olleet täysin aseettomia.

Tatli on taitava, nopea käsistään ja jaloistaan ja viisaasti otteleva nyrkkeilijä. Myös miehen iskuteho on kehittynyt fyysisen kypsymisen myötä hyvälle tasolle.  Tatlilla näyttää olevan kaikki edellytykset iskeä itsensä kevyen sarjan maailman eliittiin.

Felix Lora

Felix Lora

Espanjassa majaansa pitävä Lora on kivikova ja huippukokenut ammattilainen. Miehen listalta löytyy harvinaisen paljon voittoja vieraskehistä. Hän on iskenyt arvokkaita voittaja Italiassa, Puolassa ja Belgiassa. Tanskassakin hän on yltänyt ratkaisemattomaan, mikä yleensä tarkoittaa moraalista voittoa.

Tappioitakin Loran listalta löytyy. Muun muassa Kevin Mitchell, Devon Alexander ja Viktor Postol ovat onnistuneet kukistamaan Loran pisteillä. Loran kovuudesta kertoo se, että todella tasokkaista vastustajista huolimatta hän on hävinnyt vain kerran ennen täyttä aikaa.

Lora on hyökkäävä nyrkkeilijä, joka ei kaihda iskujenvaihtoja. Hän iskee varsin kovaa etenkin vasemmalla koukullaan ja laittaa iskuja hyvin yhteen. Lora tykkää antaa vastustajilleen paljon painetta ja otella aktiivisesti.

OTTELU JA VOITTAJAENNUSTUS:

Tatli on ollut viime otteluissaan niin hyvä, että tappiota miehelle on vaikea ennustaa. Felix Lora on kuitenkin eritasoinen vastustaja kuin Tatlin aiemmat vastustajat. Nähtäväksi jääkin millaisia Tatlin otteet ovat todellista Euroopan huippua vastaan. Myös Tatlin iskunkestävyys huippukaveria vastaan on vielä testaamatta.

Uskon että Tatli hallitsee alkueriä nopeudellaan. Loran painostus voi kuitenkin alkaa tuottaa Tatlille ongelmia. Uskon, että Tatli joutuu koville, mutta kestää paineen, selviää ongelmista ja nappaa hienossa taistelussa ansaitun pistevoiton.