Viikonlopun tulossatoa – Canelon marssi kiihtyy

Saul Canelo Alvarez parantaa tahtiaan sitä mukaa kun painoluokat vaihtuvat ylöspäin. Lauantai-iltana San Antoniossa vastaan asettunut britti Callum Smith jäi yli kymmenen sentin pituusylivoimastaan huolimatta täysin vaille mahdollisuuksia Alvarezin kanssa häviten osapuilleen joka erän. Kätensä kamppailun tuoksinassa loukannut Smith kesti täydet kaksitoista erää armotonta selkäsaunaa, mutta hänen jabinsa ja iskutehonsa osoittautuivat hyödyttömiksi mestaria vastaan.

Meksikolaismestarin esitys oli siinä määrin vakuuttava, että on vaikeaa nähdä ainakaan raskaan keskisarjan mestari Artur Beterbieviä heikompien miehien pystyvän hänen horjuttamiseensa. Canelo tuntuukin elävän kehässä parhaita vuosiaan: hän on ylempään keskisarjaan lyhyenläntä, mutta ei joudu antamaan nopeudessa ja liikkuvuudessa yhtä paljoa tasoitusta kuin uransa alkuvuosina pienemmissä sarjoissa, ja miehen iskuvoima ja osaaminen on karttunut vuosi vuodelta. 

Canelon kova kiistakumppani, Kazakshtanin Gennadi Golovkin ehätti myös kehään. Puolan tappioton mutta heiveröinen Kamil Szeremeta ei pystynyt tarjoamaan kummoistakaan vastusta veteraanille, vaan joutui tutustumaan kanveesiin jopa neljään otteeseen. Golovkinin ja Alvarezin kolmannesta koitoksesta puhutaan vielä, mutta sen suurin viehätys lienee jo karissut.

Suomalaisittain viikonvaihde tuotti kaksi tappiota, jos kohta vastuksetkin olivat kovaa luokkaa. Espanjassa entinen keskisarjan maailmanmestari Sergio Martinez löi Jussi Koivulan yhdeksännessä erässä silmäkulmavamman aiheuttamalla keskeytyksellä. Siihen saakka Koivula pisti vuosien hidastamalle mutta itseään paljon kookkaammalle veteraanille kunniallisesti hanttiin.

Sanna Turunen kamppaili niin ikään urhoollisesti sunnuntaina kohdatessaan Saksan pitkäaikaisen huippunyrkkeilijän, ulottuvan Christina Hammerin. Suomalainen jäi odotetusti saamapuolelle, muttei ollut pahasti jyrän alla, ennen kuin saksalaisen iskusarja kaatoi hänet kasvoilleen kanveesille seitsemännessä erässä. Suomalainen selvisi jalkeille, mutta kamppailu oli ohi. Voittoa ei siis tullut, mutta lähtökohtiin nähden jo pääsy Hammerin kanssa samaan kehään oli kelpo suoritus.